Search

Jeste li spremni? Sutra počinje 15. Zagreb Film Festival

Jeste li spremni? Sutra počinje 15. Zagreb Film Festival

Svečano otvorenje u kinu Europa


Image: PR

U subotu, 11. studenog u kinu Europa, svečanim otvaranjem uz projekciju švicarskog kandidata za Oscara "Božanski red", počinje 15. Zagreb Film Festival...

Publiku će na otvaranju pozdraviti glavna glumica Rachel Braunschweig ove zabavne komedije o nimalo slavnom detalju iz švicarske povijesti, činjenici da žene nisu imale pravo glasa na izborima sve do 1971. godine i o tome kako su mirne seoske kućanice postale odlučne sufražetkinje.

Jubilarno, 15. izdanje ZFF-a održava se od 11. do 19. studenog, a u 5 natjecateljskih programa i više od 10 popratnih festivalskih programa bit će prikazano više od stotinu filmova, od Hrvatske, Italije, Velike Britanije do Australije i Argentine, od čega u utrci za Zlatna kolica 13 u natjecateljskom programu dugometražnog filma, deset u natjecateljskom programu kratkometražnog filma i deset u programu Kockice.

Jeste li spremni? Sutra počinje 15. Zagreb Film Festival (фото 1)

U Zagreb stiže više od 100 gostiju sa svih strana svijeta, a među njima su neki od najzanimljivijih europskih filmaša poput grčkog redatelja Alexandrosa Avranasa, francuskog redatelja Xaviera Legranda, dobitnika Srebrnog lava u Veneciji, producenta i redatelja BBC-jeve serije McMafia koja je snimana u Hrvatskoj, Jamesa Watkinsa, ali i Spencera Hunta, jednog od ključnih američkih stručnjaka za razvoj videoigara.

Program Zagreb Film Festivala dostupan je online na službenoj festivalskoj stranici (www.zff.hr), a ulaznice se, osim na festivalskoj blagajni, mogu kupiti i na zff.kupiulaznicu.hr.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više