Search

Jeste li spremni za humoreske iz obiteljskog života?

Jeste li spremni za humoreske iz obiteljskog života?

Nova predstava u Kazalištu Knap "Kod kuće je najgore"


Image: PR

Avanture Indiane Jonesa, Supermena ili Robina Hooda blijede pred avanturama iz svakodnevnog života "malog" čovjeka kakve nam prikazuje Kishon. Potraga za izgubljenom dudom, kupnja stroja za pranje rublja ili odlazak na godišnji odmor u Kishonovoj interpretaciji predstavljaju prvorazredan avanturistički čin nas običnih smrtnika. Te humoreske o našim "svakodnevnim pustolovinama" savršeno precizno dijagnosticiraju naše mane i slabosti i, naravno, pršte od vedrog, samoiscjeljujućeg Kishonovskog smijeha.

Jeste li spremni za humoreske iz obiteljskog života? (фото 1)

Djela Ephraima Kishona prevođenija su od Biblije. Njegove knjige prisutne su u Hrvatskoj od 70-ih godina prošlog stoljeća i od tada se ne prestaju prepričavati po gradskim kafićima. Kishonov pronicljiv, samoironičan pogled na svijet i na naše skrivene i javne navike toliko se stopio s hrvatskim mentalitetom da ga s pravom možemo smatrati i domaćim piscem.

Predstava "Kod kuće je najgore" temeljena upravo prema djelu Ephraima Kishona premijeru ima 12. listopada u Kazalištu Knap. Režirao ju je Boris Kovačević, a uloge tumače Marko Hergešić, Dunja Fajdić. Ne propustite je pogledati!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više