Search

Jeste li već vidjeli ovaj genijalni mural na zagrebačkom Dolcu?

Jeste li već vidjeli ovaj genijalni mural na zagrebačkom Dolcu?

Mislav Lešić oslikao je glavne stepenice tržnice

Urednik: A.P.


U sklopu projekta OKOLO Dolac je dobio novu kumicu koja je postala pravi hit na društvenim mrežama. Mladi umjetnik Mislav Lešić oslikao je glavne stepenice tržnice Dolac i svojim radom potpuno osvojio Zagrepčane i turiste.

Uz novi izgled stepenica Dolca koji oduševljava prolaznike, u gradu su "niknule" još četiri nove instalacije - interaktivna zvučna instalacija "Akousmaflore", francuskog umjetničkog dua Scenocosme koju možete poslušati u galeriji Kranjčar, "Zeleni plafon" Grow Studija u Kožarskoj ulici, svjetlosna instalacija Ane Elizabet u Art Parku i "Pazi, poezija!" Eve Milković u prolazu između Tomićeve i Uspinjače.


mural
Od 18. srpnja na ulicama Zagreba možete pratiti tragove francuskog street art umjetnika Oak Oaka, na tajnoj lokaciji otkriti instalaciju Botanika "U prolazu" i s Frakturom čitati ljubav u parku Grič. Od 19. srpnja potražite "Nevidljivu ljepotu" Filipa Borellija u Galeriji Kulturnog centra Mesnička i sjednite s Frakturinom knjigom K'o doma u Park Bele IV.

mural

Događanje organiziraju Nas dve (Ana Mikin, Tina Kovačiček), uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba i Francuskog instituta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više