Search

Još jedan uspjeh za Matanićev \"Zvizdan\"

Još jedan uspjeh za Matanićev "Zvizdan"

Hrvatski predstavnik na 88. dodjeli Oscara


Image: Buro 24/7 arhiva

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika odlučilo je da će Hrvatsku na predstojećoj 88. dodjeli nagrada Oscar predstavljati "Zvizdan"...

Uzbuđenje zbog velikog uspjeha u Cannesu za hrvatski film, usudimo se reći, i najvećeg u posljednjih dvadesetak godina, ne jenjava. Matanićev film "Zvizdan" izborio je nagradu žirija u pratećem programu Izvjestan pogled, bitnoj sekciji najvećeg svjetskog filmskog festivala. Sada je pak Hrvatsko društvo filmskih djelatnika, kao i svake godine, odabiralo dugometražni igrani film koji će biti predstavnik Hrvatske u natjecanju za nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti Oscar u kategoriji najboljih stranih filmova. Između sedam filmova, "Iza sna", "Ljubav ili smrt", "Kosac", "Takva su pravila", "Ti mene nosiš", "Zagreb capuccino", komisija je ove godine odlučila da će Hrvatsku na predstojećoj 88. dodjeli nagrada Oscar predstavljati "Zvizdan". 

Još jedan uspjeh za Matanićev "Zvizdan" (фото 1)

Dugometražni igrani film "Zvizdan" događa se u tri različita desetljeća, u dva susjedna sela opterećena povijesnim naslijeđem, te prati tri ljubavne priče o zabranjenoj ljubavi. Glavne uloge igraju Tihana Lazović i Goran Marković, a uz njih u filmu glume i Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac, Slavko Sobin, Lukrecija Tudor, Tara Rosandić i Ksenija Marinković.

Još jedan uspjeh za Matanićev "Zvizdan" (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više