Search

Kako će Zagreb obilježiti Europski dan kreativnosti – 21. ožujka?

Kako će Zagreb obilježiti Europski dan kreativnosti – 21. ožujka?

Predstavljanje 5 umjetničkih intervencija u javnom prostoru

Image: PR

Svi ste pozvani na stručno vodstvo i predstavljanje 5 umjetničkih intervencija u javnom prostoru u ponedjeljak, 21.3.2016. s početkom u 16h kod Studentskog centra (kod ulaza u menzu) u Zagrebu

Umjetničke intervencije u javnom prostoru izvode se u okviru projekta Mjesto izvedbe i stvaranja grada kojim HDLU, u okviru EU projekta CreArt, obilježava Europski dan kreativnosti - 21. ožujka. Projekt se izvodi u suradnji s Odsjekom za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te s Institutom za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, u okviru projekta Stvaranje grada: prostor, kultura, identitet (HRZZ). Dokumentiranje projekta na lokacijama umjetničkih intervencija izvest će petero studenata s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Umjetnici Ida Blažičko, Duje Medić, Martina Mezak, OKO i Marko Pašalić intervenirali su svojim radovima u odabrane zagrebačke gradske lokacije koje ćete u ponedjeljak moći obići:
16:00 - OKO / Studentski centar, Savska cesta 25
16:45 - Ida Blažičko / prolaz Oktogon, Ilica 5
17:00 - Marko Pašalić / Trg bana Josipa Jelačića
17:15 - Duje Medić / Ulica Augusta Cesarca (Europski trg)
17:30 - Martina Mezak / pročelje Meštrovićevog paviljona, Trg žrtava fašizma 16

Obilazak radova organiziran je uz vodstvo dr.sc. Nevene Škrbić Alempijević i dr.sc. Josipa Zankija, predsjednika HDLU-a.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više