Search

Kako je Kylie Jenner opet uspjela razbjesniti internet

Kako je Kylie Jenner opet uspjela razbjesniti internet

Tekst: BURO.


Jučer nije bio dobar dan za Kylie Jenner. Sve je počelo s Instagram Storyjem (u današnje vrijeme sve počinje tako, ili tweetom) na kojem je pozvala svoje fanove (a ima ih 222 milijuna) da pomognu koliko mogu njenom prijatelju i šminkeru Samuelu Raudi koji je doživio nesreću i potrebno mu je 60 tisuća dolara za oporavak nakon operacije. Pored objašnjenja situacije na Storyju se nalazio i link za GoFundMe stranicu koju je organizirala obitelj nastradalog. I tu su počela pljuštati pitanja.

Kako je Kylie Jenner opet uspjela razbjesniti internet (фото 1)

Je li moguće da milijarderka (iako joj je ta titula oduzeta pa je sada "teška" samo 900 milijuna dolara) koja zarađuje 19 tisuća dolara na sat pokazuje empatiju na ovakav način? Ne treba odmah razvlačiti poznate na sve strane ali ovakva vrsta odsustva obzira je stvar koja će ljudima upasti u oči. Kako Kylie dijeli sa svijetom gotovo sve tako se svi sjećaju da je svojoj trogodišnjoj kćerki kupila torbu od 15 tisuća dolara, a sada traži od svojih fanova da pomognu njenom prijatelju. I tu se cijela saga ne završava: na GoFundMe stranici možete vidjeti i tko je koliku svotu novca donirao, pa se tamo nalazi i Kylieno ime i donacija od - 5.000 dolara. Možda prijateljstvo stvarno ima cijenu ali očigledno ne kotira previsoko kada je riječ o Kylie Jenner.

U trenutku kada Amerikanci prolaze kroz veliku ekonomsko-društvenu krizu koja je prouzrokovana pandemijom i dobivaju mjesečnu pomoć (prvo 600, a zatim 1.400 dolara) kako bi se uspjeli izboriti s manjkom prihoda, ovaj potez još više bode oči, jer ona traži novac od svojih fanova od kojih neki potencijalno nemaju para da plate račune. Jer svi razmišljaju o ovom pozivu za pomoć na isti način: da imam toliko para sigurno bih pomogao prijatelju bez ovakvih internet ispada. Ova stvar će, kao i sve ostale, vjerojatno proći za dva dana ali pitanje i dalje ostaje lebdjeti u zraku: zašto neki ljudi imaju toliki novac ako ga ne upotrebljavaju za prave stvari?

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više