Search

Kristen Stewart proglašena je glumicom desetljeća

Kristen Stewart proglašena je glumicom desetljeća

Holivudsko udruženje kritičara održat će ceremoniju počekom sljedeće godine

Tekst: D.M.


Image: Splash News

Uoči utjelovljenja francuske glumice novoga vala, Jean Seberg u nadolazećem filmu Benedicta Andrewsa pod nazivom "Seberg", Holivudsko udruženje kritičara proglasilo je Kristen Stewart glumicom desetljeća. Stewart će biti prva dobitnica ove nagrade. Udruženje je najavilo kako će nagradu dodijeliti 9. siječnja 2020. godine.

Glumila je u velikom broju filmova tijekom ovog desetljeća, uključujući vodeće uloge u filmovima "Runaways", "Stilistica", "Oblaci nad Sils Marijom" i najskorije, "Charliejevih anđela". Prošle godine glumila je zajedno s Chloë Sevigny u psihološkom trileru "Lizzie", a ne smijemo zaboraviti niti njezino legendarno vinuće u glumačku stratosferu u "Sumrak" sagi.

Kristen Stewart proglašena je glumicom desetljeća (фото 1)

Internet ratnici nisu pozitivno reagirali na ovu vijest, pitajući se ''Jesu li sve dobre glumice umrle?'' i podsjećajući nas na Margot Robbie, Octaviju Spencer i Violu Davis. Na što je Holivudsko udruženje kritičara odgovorilo kako je ovdje riječ o vrlo objektivnom faktoru koji određuje dobitnicu - broju filmova u kojima se pojavila. Legitiman, no, kad se radi o glumačkom umijeću nedovoljan kriterij. Iza Stewart, na drugom je mjestu Robbie, a slijede ih Emma Stone, Amy Adams i Lupita Nyong'o. Udruženje ih je navelo kao sigurne dobitnice nekih drugih nagradi u budućnosti ne bi li utišalo ljutitu rulju. Nagrade također primaju Blade Runner 2049 i redatelj filma "Dolazak", Denis Villeneuve, koji radi na rebootu TV serijala Franka Herberta "Dina", u kojoj glumi Timothée Chalamet.

Holivudsko udruženje kritičara (HCA) - poznato do 2019. godine kao Los Angeles Online Film Critics Society (LAOFCS) - filmska je kritička organizacija iz Los Angelesa. Osnovali su ga 2016. Scott Menzel, Scott Mantz i Ashley Menzel nakon što su primijetili da je Los Angeles imao samo jednu filmsku kritičku organizaciju. HCA okuplja kritičare koji se zalažu za raznolikost u svijetu filma i podržavaju skupine koje možda nisu jednako zastupljene. Također su prva skupina kritičara koja je, od početka posljednjeg feminističkog vala u filmu, odvojila davanje počasti prema spolu, čak i kada se radi o redateljima.

Leave a comment

više