Search

Kuharica Jacksona Pollocka

Kuharica Jacksona Pollocka

Umjetnik i kuhar

Image: buro247.ru

Začetnik apstraktnog ekspresionizma je, osim s kistom u ruci, čini se, bio vrlo vješt i s kuhačom. U travnju izlazi kuharica s receptima slavnog umjetnika

Tko bi rekao da je Jackson Pollock, baš poput slavne američke kuharice Julije Child, s uživao u spravljanju palačinki ili juhe od luka! 2011. fotografkinja Robyn Lea otkrila je u Jacksonovu domu cijelu zbirku recepata koje su zapisivali on i njegova supruga Lee Krasner.

Tako je fotografkinja ubrzo shvatila da se Jackson, osim svojim slikarskim akcijama, bavio i kuhanjem razna jela. Zato ćemo već sljedećeg mjeseca doznati kulinarske tajne slavnog umjetnika, budući da će tijekom travnja izaći kuharica "Dinner with Jackson Pollock: Recipes, Art & Nature" (Večera s Jacksonom Pollockom: recepti, umjetnost i priroda).

Knjiga će biti predstavljena u Veneciji u  Galeriji Peggy Guggenheim u sklopu otvorenja izložbe radova Charlesa i Jacksona Pollocka.

Knjiga sadrži jednostavne recepte poput kolača, muffina i raznih salata, ilustrirane prekrasnim primamljivim fotografijama i fotografije pojedinih umjetnikovih radova.  

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više