Search

Listopad u Zagrebu: Događaji koje jedva čekamo

Listopad u Zagrebu: Događaji koje jedva čekamo

Koncerti, izložbe i još puno toga

Tekst: L.L.


Image: "Kako sam lagala na Instagramu" Facebook,
Unikatni nakit - ZiZou - Handmade ArT jewellery,
Swanky Monkey,
Unsplash

Jesen je i službeno započela i, iako smo svjesni činjenice kako je ona stvorena za večeri provedene kod kuće, pripremili smo popis događaja koji bi vas ipak mogli izvući iz kreveta, natjerati vas da preostale epizode omiljene serije ipak ostavite za neki drugi dan i doživite jesen u Zagrebu na novi, mrvicu zanimljiviji način. Od koncerata preko festivala pa sve do izložba, čini se kako će listopad biti i više nego uzbudljiv mjesec.

"Kako sam lagala na Instagramu"

Listopad započinjemo pop-up izložbom koja će trajati tek 24 sata, a zamišljena je i postavljena kroz 13 foto priča Ane Josipović, modne urednice, novinarke i autorice izložbe. Svaka priča zapravo je instalacija koja započinje uređenim izgledom za javnost, nešto poput Instagrama uživo, samo što tim objavama autorica dodaje i one iz "backstagea", bez filtera i uljepšavanja. Kroz ovu kratku, ali više nego zanimljivu izložbu, autorica govori o svojoj borbi za ženstvenost, Instagram filterima, Beyonce i Melaniji Trump. Izložbu možete pogledati u Laubi od 1. do 2. listopada. Mi smo tamo!

Listopad u Zagrebu: Događaji koje jedva čekamo (фото 1)

Zagreb TourFilm Festival

Kaptol Boutique Cinema od 9. do 11. listopada postaje domaćin 8. međunarodnog festivala turističkog filma, Zagreb TourFilm Festivala. Besplatne projekcije festivalske selekcije filmova snimljenih možete pogledati 10. listopada od 17 do 19 sati, a zatim i napokon odlučiti koja je iduća destinacija koju želite posjetiti.

Let3 u Tvornici

Omiljeni riječki bend 5. listopada dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture. Nakon nezaboravnog prošlogodišnjeg nastupa grupa Let3 vraća se u Šubićevu s jedinstvenim, specijalno složenim setom za novo zagrebačko ukazanje, najavljuju organizatori, a mi se već veselimo programu koji je su za publiku pripremili osebujni dečki iz Let3.

Art of Gin Festival

Od 3. listopada Swanky Monkey Garden i Hendrick’s Gin pripremili su pravu poslasticu za ljubitelje omiljenog gin&tonica. Art of Gin Festival trajat će tri dana, a to može značiti samo jedno – tri dana uživanja u koktelima i pićima na bazi gina, ali i brojnim drugim iznenađenjima.

Listopad u Zagrebu: Događaji koje jedva čekamo (фото 2)

High5 u Vintageu

Nakon izlaska nove stvari, zagrebački trap junaci, kako ih nazivaju u Vintage Industrial Baru, pripremaju veliki samostalni koncert. Njime će ujedno zatvoriti i svoju do sada najbogatiju koncertnu sezonu pa svakako 11. listopada budite na mjestu događaja, vjerujemo kako toliku dozu fantastičnog trapa naprosto ne želite propustiti.

The Chemical Brothers

Britanski bend poznat po sjajnoj elektroničkoj glazbi 12. listopada, u subotu, dolaze u Dom sportova. Karata još ima, a sudeći prema njihovim prijašnjim koncertima, u Zagrebu možemo očekivati pravi spektakl.

Berlinare Special

Kino Tuškanac još će jednom, drugi put po redu, biti domaćin filmskog festivala Berlinare Special. Počevši od 17. pa sve do 27. listopada, gledatelji će moći pogledati sedam naslova s najprestižnijeg njemačkog filmskog festivala. "Manifestacija je osmišljena u želji da se hrvatskoj publici približe najbolja ostvarenja suvremenog njemačkog filma uz pregršt premijera i fokusom na aktualne laureate Njemačke filmske nagrade tzv. Lole", stoji u opisu događaja.

HUSH HUSH Market

Izložbeno prodajni sajam s dvadesetak izlagača, HUSH HUSH Market još jednom, šesti put po redu, dolazi u Zagreb. Na ovom genijalnom mjestu koje pršti kreativom tako možete kupiti dizajnerske komade, nakit, prirodnu kozmetiku i velik broj drugih rukotvorina. Sajam će trajati 19. i 20. listopada, a pronaći ga možete na adresi Ilica 15/1. Vidimo se!

Listopad u Zagrebu: Događaji koje jedva čekamo (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više