Search

Lokalni i gostujući cirkuski umjetnici zabavljaju Zagreb

Lokalni i gostujući cirkuski umjetnici zabavljaju Zagreb

U sklopu CirkoBalkane

Urednik: A.P.


Image: PR

Lokalni i gostujući cirkuski umjetnici od 24. kolovoza do 6. rujna u Zagrebu pripremaju veliko kreativno druženje

Riječ je o CirkoBalkani, projektu međunarodne suradnje cirkuskih organizacija – Cirkorame iz Hrvatske i Cirkusfere iz Srbije. Ove godine CirkoBalkana je dio manifestacije Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj i ima novog partnera – cirkusku trupu iz Francuske My!Laika s projektom Side circus. Naglasak ovogodišnjeg programa CirkoBalkane stavljen je na rezidencijalni program u sklopu kojeg će se raditi na novoj cirkuskoj kreaciji, na edukaciji kroz Laboratorij cirkuske umjetnosti i prezentaciji cirkuske scene Hrvatske i Srbije kroz Open Stage. Sve ljubitelje cirkusa u dvorištu Pogona jedinstvo na Savskom nasipu (iza zgrade HRT-a) očekuju zanimljive cirkuske predstave u izvedbi My!Laike i drugih gostujućih umjetnika. Posjetitelji će tako 29. kolovoza i 4. rujna moći pogledati predstavu pod nazivom "The Great Tagada" u izvedbi kabare kompanija My!Laika, Otradnoie i ZirkusFrak.

cirko

Prezentaciju predstave u nastajanju na kojoj će biti izvedena predstava kabaretskog tipa, a koju zajednički pripremaju cirkuske skupine My!Laika, Cirkusfera i Cirkorama, moći će se pogledati 3. rujna. Na Open stage večeri 5. rujna cirkuska će scena Hrvatske i Srbije prezentirati svoj umjetnički izričaj, a publiku očekuje i glazbeni performans umjetnika okupljenih oko projekta Acid Carrots & Parsley-Man. Sva događanja u sklopu CirkoBalkane održavat će se u cirkuskom šatoru, kao i oko njega.

Osim uspostave kontakta lokalne publike i cirkuskih umjetnika, održat će se edukativne radionice i treninzi namijenjeni razmjeni znanja i suradnji članova cirkuske zajednice na Balkanu, kao i podizanju svijesti lokalnih zajednica o suvremenim cirkuskim formama.
Ovogodišnja CirkoBalkana također je početak dugoročnijeg projekta CirkoBalkana platforma, s kojim se u suradnju, kroz organizaciju Fabrika radosti iz Banja Luke, uključuje i Bosna i Hercegovina, te cirkuska škola Turbul iz Francuske.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više