Search

Marina Abramović piše autobiografiju

Marina Abramović piše autobiografiju

Životna priča majke performansa


Image: buro247.ru

U svrhu umjetnosti Marina Abramović bila je spremna na svašta: na nju su ciljali pištoljem, rezali su je i boli, padala je u stanje katatonije pod utjecajem lijekova... No, ono što još nedostaje je ispričana priča o životu ove velike umjetnice

Marina Abramović trenutno dovršava svoju autobiografiju koja će biti objavljena uoči njezina 70. rođendana sljedeće godine. Knjiga će ispričati njezinu životnu priču, počevši od djetinjstva i odnosa s roditeljima, ali najvažnije, doznat ćemo više o tome kako je Marina uopće postala umjetnicom, kako se kroz umjetnost razvijala njezina ličnost, ali i fizička snaga i izdržljivost. 

Potpredsjednica izdavačke kuće Crown Publishers Molly Stern istaknula je kako je "Abramović rođeni pripovjedač s jedinstvenim glasom i pogledom na svijet."

Važno je spomenuti kako je u posljednjih nekoliko godina Marina Abramović počela intenzivno baviti svojom ostavštinom. 2013. godine objavit će planove izgradnje instituta za performans u Hudsonu, a svoja će sjećanja ovjekovječiti na audiozapisima. 

"Moja iskustva oduvijek su ugrađena u moje radove - ona su izvor svega što ja radim, izvor su moje inspiracije", komentirala je Abramović vezano uz svoju autobiografiju. "Nadam se da ću pričom o svojoj prošlosti inspirirati ljude da se u životu bave onime što ih istinski veseli."

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više