Search

Milano dočekuje prvu veliku retrospektivu Herba Rittsa

Milano dočekuje prvu veliku retrospektivu Herba Rittsa

U galeriji Palazzo della Ragione

Image: buro247.ru

Krajem ovog mjeseca, točnije 20. veljače, u milanskom Palazzo della Ragione otvara se izložba "Herb Ritts" na kojoj će biti predstavljen bogat opus velikog američkog modnog fotografa

Izložba naslovljena "Herb Ritts" u milanskoj galeriji Palazzo della Ragione bit će prva retrospektiva znamenitog američkog modnog fotografa Herba Rittsa predstavljena u Milanu. Herb Ritts (1952. – 2002.) proslavio se svojim crno-bijelim fotografijama najvećih supermodela, nerijetko u obnaženom izdanju, a jedan od najslavnijih djela iz te tematske serije je upravo grupna fotografija na kojoj je Ritts ovjekovječio ljepotu modnih ikona Stephanie Seymour, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjane Patitz i Naomi Campbell, koju je snimio za časopis Rolling Stone 1986. godine.

Njegove fotografije karakterizira određena sanjiva atmosfera i izražajnost u portretima, a posebno su zanimljive fotografije glazbenih i filmskih velikana poput Madonne, Michaela Jacksona i Richarda Gerea. U svojoj bogatoj karijeri surađivao je s poznatim modnim kućama: Calvin Klein, Chanel, Donna Karan, Gap, Gianfranco Ferre, Versace, Giorgio Armani, Levi's, Pirelli, Polo Ralph Lauren i Valentino, a bio je vrlo aktivan i u humanitarnim kampanjama, posebice onim koje se aktivno bave borbom protiv AIDS-a, uključujući amfAR, Zakladu Elizabeth Taylor, Project Angel Food, Focus on AIDS, AIDS Project Los Angeles i Best Buddies. Naravno, snimanja za najprestižnije modne časopise poput Voguea, GQ-a i Vanity Faira također su dio njegova bogatog portfolija.

A sve navedeno trebala bi biti i više nego dobra pozivnica za posjet galeriji Palazzo della Ragione u Milanu, gdje imate priliku od 20. veljače pa sve do 5. lipnja zaviriti u crno-bijeli svijet Herba Rittsa. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više