Traži

Mirko Ilić održat će predavanje \"Simboli mržnje\" u Zagrebu

Mirko Ilić održat će predavanje "Simboli mržnje" u Zagrebu

U sklopu ovogodišnjeg Festivala tolerancije


Fotografija: via HDD

U ponedjeljak 11. travnja u Kinu Europa, u sklopu edukativnog programa ovogodišnjeg Festivala tolerancije održat će se predavanje slavnog dizajnera, ilustratora i predavača Mirka Ilića pod nazivom "Simboli mržnje"

Iako to nije prvi put da Mirko Ilić nastupa s ovom temom u Zagrebu, i ne radi se o pregledu njegovog dizajnerskog rada nego o gorućim društvenim pitanjima, vrijedi se podsjetiti na nju jer se svaki put čini da nikad dosad nije bila aktualnija - preporučuje nam Hrvatsko dizajnersko društvo.
Predavanje je dio programa "Edukacijska jutra" Festivala tolerancije, a namijenjeno je učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda srednjih škola, te studentima i općoj populaciji. Mirko Ilić govorit će o neofašističkoj ikonografiji, sveprisutnoj na javnim prostorima na području država bivše Jugoslavije i šire. Predavanje "Simboli mržnje" tematizira lokalni odnosno regionalni problem prešućivanja ili nemara javnosti na opažanje simbola te grafičkog govora mržnje neonacističkih grupacija (skinheadsa, neonacističkih i ekstremnih navijačkih skupina...) koje u posljednje vrijeme jačaju, postaju sve veće i sve nasilnije.

Ovim predavanjem, Mirko Ilić već je gostovao na tri "Edukacijska jutra" u Zagrebu, dva u Ljubljani i jednom u Beogradu, kao i u sklopu programa "Izložbe hrvatskog dizajna 1112" 2012. godine, a zbog sjajnih reakcija prisutnih, kao i brojnih upita za njegovim ponavljanjem, "Simboli mržnje" održat će se i ove godine.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor