Search

Misterij riješen! Predala se kradljivica fotografije iz zagrebačkog KIC-a

Misterij riješen! Predala se kradljivica fotografije iz zagrebačkog KIC-a

Bome hrabro


Image: PR

Nakon objavljenih poziva ženskoj osobi koja je otuđila fotografiju Gorana Pavletića te joj je ponuđena amnestija od kaznenog progona, kao i nagrada u formi kustoske izložbe, iz KIC-a obaviještavaju kako se ona osobno javila u Kulturno informativni centar...

"Budući da je riječ o dosad neviđenom činu ljubavi prema fotografskoj umjetnosti u Hrvatskoj koji je izazvao veliku, kako domaću tako i međunarodnu pozornost (oba video snimka pregledana su 65.000 puta, informacija o krađi i ponudi objavljena je širom svijeta), smatramo odgovornim informirati javnost o ishodu" poručuju iz KIC-a o čijem smo slučaju pisali ovdje.

Tim povodom sutra će u 11 sati održati i tiskovnu konferenciju na kojoj će sudjelovati Goran Pavletić, autor vjerojatno najtraženije fotografije u posljednjih 100 godina u Hrvatskoj, Emil Matešić, ravnatelj KIC-a i glavna akterica ovoga neobičnog i jedinstvenog događaja koja će objasniti što ju je navelo na ovako nesvakidašnji čin, kako će iskoristiti nagradu koja joj je ponuđena u formi kustoske izložbe i kako je cijela situacija oko krađe utjecala na vrijednost fotografija.

Također, bit će najavljena i izuzetno aktualna izložba autorice koja je nedavno digla na noge cijelu Hrvatsku, a čije je otvorenje 20. ožujka. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više