Search

Mladi filmaši ponovno okupiraju Supetar!

Mladi filmaši ponovno okupiraju Supetar!

Stiže nam novo izdanje Brač Film Festivala

Image: PR

Od 8. do 10. kolovoza, maleni Supetar na velikom Braču mjesto je okupljanja i uživanja u najnovijim filmskim poslasticama, a ovogodišnji glavni program Brač Film Festivala je u znaku debitanata na filmskoj sceni! 

Kreativna snaga ovog festivala je upravo u činjenici da ga organizira i realizira internacionalna ekipa mladih filmaša i zaljubljenika u sedmu umjetnost. Organizacija festivala radila je već puna tri mjeseca na intenzivnom planiranju programa, a sve kako bi crveni tepih te ljetno kino i ove godine Supetrane dočekao spremniji no ikad.

Mladi filmaši ponovno okupiraju Supetar! (фото 1)

Uz antiheroinu Aleksi Bergando koju Barbara Vekarić predstavlja filmom Aleksi, ovogodišnjem glavnom programu ispod zvijezda priključila se i drama francuskog redatelja Xaviera Legranda "Julien u Sredini" te crno humorna drama Marka Kostića "Kozje Uši", obojici njihov previjanac i debitantski dugometražni rad. 

Osim glavnog programa, ovogodišnji festival donosi i mnoštvo popratnog sadržaja. Po prvi puta ove godine, kratkometražni filmovi, koji čine zbir radova s raznih strana Europe i svijeta, sastavljeni su od isključivo studentskih radova, čime se Brač Film Festival ističe kao jedna od rijetkih platformi koja daje onima koji još svoj zanat nisu uspjeli ispeći na mnogobrojnim projektima put do velikog ekrana. 

Mladi filmaši ponovno okupiraju Supetar! (фото 2)

Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput "Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa" te "Nevjerojatna priča o divovskoj kruški" BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino. 

Supetar početkom kolovoza rezerviran je i za filmske radionice te masterclassove vrsnih producenata te filmskih djelatnika regije koji će svoje znanje tijekom tri dana pokušati prenijeti na što više mladih filmofila. Ekipi na Braču, uz već dobro uhodanu ekipu sastavljenu od redatelja Borisa Poljaka te medijskog producenta Nielsa Manna, ove godine pridružuje se i poznati filmski redatelj i producent Miloš Đukelić koji će prezentacijom niza uspješnih projekata ponuditi uvid u svijet filma svim zainteresiranima.

Mladi filmaši ponovno okupiraju Supetar! (фото 3)

Cijeli program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama, a moguće ga je pronaći na www.bracfilmfestival.hr. Festival podržava Hrvatski audiovizualni centar, Grad Supetar i TZG Supetar.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više