Search

Muzej iluzija u Zagrebu je odsad još bolji! Doznali smo sve o novitetima

Muzej iluzija u Zagrebu je odsad još bolji! Doznali smo sve o novitetima

Vrijedi i ponovnog posjeta

Urednik: E.G.


Image: PR

Zagrebački Muzej iluzija dokaz je da se ideja, odlična strategija i  naporan rad isplate. Prošlo je tri godine od kad su Roko Živković i Tomislav Pamuković svoju ideju  pretvorili u uspješan koncept koji je ubrzo nadišao Hrvatske granice i otputovao u Svijet.Ogroman uspjeh zagrebačkog Muzeja pratilo je otvaranje zadarskog što je ubrzo dovelo i do prodaje franšiza. Uslijedilo je otvorenje Ljubljane i Beča, što je iluzije dovelo i na Arapski poluotok, točnije, do Muskata u Omanu. Već sljedeće godine obitelj Muzeja iluzija povećala se za nevjerojatnih 9 novih Muzeja! Od susjednog Beograda, preko malezijske metropole Kuala Lumpura, Dubaija, Atene, Berlina, New Yorka, Kansas Cityja, sve do Hamburga i Toronta.

Muzej iluzija u Zagrebu je odsad još bolji! Doznali smo sve o novitetima (фото 1)

Začetnik svjetskog trenda, zagrebački Muzej iluzija, nakon tri i pol godine, prvi puta je zatvorio svoja vrata samo kako bi ih 8. veljače otvorio još ljepši, uzbudljiviji i bolji! Standardni postav Muzeja iluzija nadopunjen je novim posebnim sobama, eksponatima i iluzijama. Ljubitelji svog lika i djela uživat će u stolu klonova gdje sjedite sa samim sobom okruženi još petoricom vaših klonova, a svjetlosne iluzije predstavljene u sobi boja posebno će cijeniti obožavatelji dobre fotografije. Moireovi uzorci omogućuju Vam doživljaj stvaranja beskonačnog broja iluzija, dok se varljivo prstenje i varljivi štap vješto poigravaju s vašim osjećajem za prostor. Dvosmisleni cilindar naučit će vas da izravni pogledi na objekte i njihovi odrazi u ogledalu stvaraju različita tumačenja njihovih oblika.

Muzej iluzija u Zagrebu je odsad još bolji! Doznali smo sve o novitetima (фото 2)

Tu su još i dva gramofona koja prilikom okretanja stvaraju hipnotičku iluziju, te tunel beskonačnosti i još mnogo toga što ćete doživjeti, a pri tome se i odlično zabaviti. Dilemma games igre, već dobro poznate slagalice i mozgalice koje su osvojile naše posjetitelje i poslovne partnere i dalje možete pronaći u Muzejskom shopu, a prostor Muzeja odlična je platforma svima koji proslavu važnih događaja žele održati u kulturnom prostoru uz nesvakidašnju scenografiju. Za ulazak u ovaj zabavan i poučan svijet iluzija djeca do 15 godina izdvojit će 30 kn, odrasli 50, dok obiteljska ulaznica stoji 120 kuna. Studenti i umirovljenici svoj ulaz osigurat će za svega 40 kn, a sve dodatne informacije o ovom fenomenu iluzija koji osvaja Svijet pronađite na službenoj web stranici Muzeja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više