Search

Muzej prekinutih veza gostuje u američkoj državi Idaho

Muzej prekinutih veza gostuje u američkoj državi Idaho

U međunarodnom centru za suvremenu umjetnost Ming Studios

Tekst: Tina Kovačiček


Image: PR,
Ming Studios

Sutra se u prostoru Ming Studios, u američkom gradu Boise u Idahu otvara postav prema konceptu zagrebačkog Muzeja prekinutih veza

Sudeći prema fotografijama koje je Muzej prekinutih veza podijelio putem svoje Facebook stranice teku zadnje pripreme za izložbu koja se otvara sutra, 4. veljače, u prostoru Ming Studios, i to pod budnim okom Olenke Vištice, jedne od osnivačica Muzeja prekinutih veza. 

Zagrebački muzej izrastao je iz ideje putujuće izložbe čiji koncept priča različite ljubavne priče sa završetkom i posljedicama koje ostaju. Rješavanje predmeta neuspjelih veza u svrhu kreiranja nečeg novog svojevrsna je terapija nakon prekida. I vrlo univerzalno stanje. Stoga i brojna gostovanja diljem svijeta dokazuju uspješnost projekta. Aktualno gostovanje dalo je priliku Amerikancima da doniraju svoje predmete za ovu izložbu i postanu dio postava Muzeja prekinutih veza. Prikupljeni objekti stanovnika države Idaho, ali i oni pristigli iz cijelog svijeta bit će izloženi u Ming Studios do 3. ožujka 2016.

Muzej prekinutih veza gostuje u američkoj državi Idaho (фото 1)

A nakon toga, tko zna. Možda će se ostvariti i suradnja u Los Angelesu o kojoj se špekuliralo prošle godine, ali nije još potvrđena. Držimo fige.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više