Traži

Muzej grada Trogira se priključio odličnom svjetskom projektu

Muzej grada Trogira se priključio odličnom svjetskom projektu

Danska ideja "Museum of Selfies"


Fotografija: PR

Muzej grada Trogira priključio se projektu "Museum of Selfies" započetom prije nekoliko dana u Kopenhagenu

Olivia Muus, danska dizajnerica, započela je projekt "Museum of Selfies" - ideju koji kombinira tradicionalno slikarstvo i danas sveprisutne "selfieje". Namještajući ruku na način da izgleda kao da likovi s povijesnih portreta fotografiraju selfieje i fotografirajući taj prizor, autorica je privukla veliku pozornost javnosti i medija, ali i velik broj zainteresiranih za sudjelovanje u projektu. Prvi muzej koji se uključio u ovaj projekt je Pinakoteka u Münchenu (Die Pinakotheken Im Kunstareal München), a prvi hrvatski muzej koji se dvjema fotografijama priključio projektu je Muzej grada Trogira.

Oba portreta fotografirana za projekt muzeja selfieja nalaze se u stalnom postavu Muzeja grada Trogira. Prvi portret ulje je na platnu iz 1698. koje prikazuje Luciju Andreis, nalazi se unutar Salona - postava zbirke 17. i 18. stoljeća. Drugi portret prikazuje Lovru Burića (1771. - 1853.), a nalazi u okviru postava zbirke 19. stoljeća. 

Projekt je originalan način popularizacije kulture i umjetničkog naslijeđa, ali i edukacije - upoznavanja s umjetničkom baštinom svih (zainteresiranih) dijelova svijeta. To je ujedno i razlog zbog kojeg se trogirski muzej uključio u ovaj projekt. Više o projektu saznajte ovdje i postanite dio njega ako želite.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor