Traži

Muzej grada Trogira se priključio odličnom svjetskom projektu

Muzej grada Trogira se priključio odličnom svjetskom projektu

Danska ideja "Museum of Selfies"


Fotografija: PR

Muzej grada Trogira priključio se projektu "Museum of Selfies" započetom prije nekoliko dana u Kopenhagenu

Olivia Muus, danska dizajnerica, započela je projekt "Museum of Selfies" - ideju koji kombinira tradicionalno slikarstvo i danas sveprisutne "selfieje". Namještajući ruku na način da izgleda kao da likovi s povijesnih portreta fotografiraju selfieje i fotografirajući taj prizor, autorica je privukla veliku pozornost javnosti i medija, ali i velik broj zainteresiranih za sudjelovanje u projektu. Prvi muzej koji se uključio u ovaj projekt je Pinakoteka u Münchenu (Die Pinakotheken Im Kunstareal München), a prvi hrvatski muzej koji se dvjema fotografijama priključio projektu je Muzej grada Trogira.

Muzej grada Trogira se priključio odličnom svjetskom projektu (фото 1)

Oba portreta fotografirana za projekt muzeja selfieja nalaze se u stalnom postavu Muzeja grada Trogira. Prvi portret ulje je na platnu iz 1698. koje prikazuje Luciju Andreis, nalazi se unutar Salona - postava zbirke 17. i 18. stoljeća. Drugi portret prikazuje Lovru Burića (1771. - 1853.), a nalazi u okviru postava zbirke 19. stoljeća. 

Muzej grada Trogira se priključio odličnom svjetskom projektu (фото 2)

Projekt je originalan način popularizacije kulture i umjetničkog naslijeđa, ali i edukacije - upoznavanja s umjetničkom baštinom svih (zainteresiranih) dijelova svijeta. To je ujedno i razlog zbog kojeg se trogirski muzej uključio u ovaj projekt. Više o projektu saznajte ovdje i postanite dio njega ako želite.

Muzej grada Trogira se priključio odličnom svjetskom projektu (фото 3)

Muzej grada Trogira se priključio odličnom svjetskom projektu (фото 4)

Muzej grada Trogira se priključio odličnom svjetskom projektu (фото 5)

Muzej grada Trogira se priključio odličnom svjetskom projektu (фото 6)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor