Search

Najavljeno je otvorenje Makeup muzeja i već se sada čini kao da će biti ogroman hit

Najavljeno je otvorenje Makeup muzeja i već se sada čini kao da će biti ogroman hit

Biste li ga posjetili?

Tekst: L.L.


Image: Go Fund Me

Zaljubljenice u šminku i beauty blogerice već su oduševljeno počele s najavama otvorenja novog Makeup muzeja. Isti bi se trebao otvoriti u svibnju 2020. u New Yorku. U muzeju će posjetitelji moći naučiti ponešto o povijesti make up-a te utjecaju istog na današnje društvo.

Izložbe koje će u muzeju biti postavljene u određenim vremenskim periodima podijeljene su na čak 10 tisuća godina povijesti make up-a. Ime prve u nizu bit će "Pink Jungle: 1950s Makeup in America" te će u sklopu iste biti predstavljene utjecajne žene pedesetih, uključujući Marilyn Monroe, Gretu Garbo i Audrey Hepburn. Osim dekorativne kozmetike, među izložbenim primjercima naći će se i ona preparativna i to upravo onakva kakvu su koristile neke od najvećih zvijezda.

Osnivači muzeja rekli su kako ih je na pokretanje ovakvog projekta potakla duga i više nego zanimljiva povijest make up-a, od Egipćanki i gejša koje su kao šminku koristile ono što su pronalazile u prirodi pa sve do danas, kada je influencerska, ali i drag scena toliko jaka. Također, projektu se priključio i velik broj poznatih imena  poput slavne vizažistice Rachel Goodwin te brojnih beauty brendova.

Otvorenje muzeja najavljeno je za svibanj 2020. godine, a prve ulaznice u prodaji će biti već u ožujku. Na prvoj privremenoj adresi postava muzeja zadržat će se tek šest mjeseci, a u planu je i pronalazak stalne lokacije te otvaranje drugih Makeup muzeja diljem Amerike. Otvaranje muzeja možete podržati i simboličnom donacijom putem Go Fund Me stranice.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više