Search

Ne želimo rupu u eteru! Radio Student treba vašu i našu pomoć

"Nek´se daleko čuje" za njihov 21. rođendan


Image: PR

Radio Student ne vidite na velikim plakatima, ne čujete na autocesti niti na TV reklamama, no unatoč tome što imaju samo lokalnu frekvenciju, osvojili su srca slušatelja diljem Hrvatske, a i šire. Sada im je potreban novi odašiljač jer u suprotnom im prijeti ono najgore - prekid emitiranja!

Dana 31. listopada 1996. s emitiranjem je krenuo Radio Student (100.5 MHz), tada jedina studentska radio postaja u Zagrebu. Bila je to pionirska odluka da s emitiranjem počne radio kojim upravljaju isključivo studenti, koji imaju zajedničku strast - zvuk i informaciju.

Kao pioniri, već 21 godinu rade kao rasadnik za nove generacije novinara, tehničara i glazbenih djelatnika, inovacije, aktivizma, kritičkog promišljanja i korektnog izvještavanja. Neki od vas i nas koji smo upravo na Radio Studentu odradili svoju praksu, mogu i reći, da smo pioniri pogrešaka: krivih izgovora, loših naglasaka, rupa u eteru, zamuckivanja… No, s obzirom na to da je radio živi medij iza kojeg stoje ljudi, tako stoje i pogreške. Pogreške od kojih su svi nešto naučili, pa tako njihov mali studio i režiju, danas pamte profesionalci koji se tih pogrešaka rado sjećaju. One su ih dovele tamo gdje jesu, uvažavajući tu grešku kao priliku za učenje.

Ne želimo rupu u eteru! Radio Student treba vašu i našu pomoć (фото 1)

Kako za sada stvari stoje, 21. godinu proslavit će na jednako starom odašiljaču jer je novi nenadano otišao u ropotarnicu prošlosti. Da i oni ne bi završili tamo, moraju kupiti novi odašiljač jer iako 21 godina za čovjeka znači mladost, za tehniku znači - starost. A starost u ovom smislu podrazumijeva jednu veliku, kontinuiranu rupu u eteru na kojoj je stanovao Radio Student. Kako bi izbjegli tu rupu u eteru, i postali još jedan mrtvi medij u Hrvatskoj, započeli su crowdfunding kampanju Nek' se daleko čuje! za kupnju novog odašiljača. Potrebno im je vrtoglavo visokih 60 tisuća kuna, a kako se taj iznos ne uklapa u studentski budžet, obraćaju se nama i vama - njihovoj vjernoj publici.

Pomoć i potporu koju ste im davali svih ovih godina, sada trebaju više nego ikad, a kako kažu, oni će vam je i uzvratiti! Odaberite neke od perkova i pomozite Studentu da na 100,5 MHz i dalje bude radio koji nije za svakoga, ali je za tebe. Ako im želite pomoći, kliknite ovdje. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više