Traži

Njujorška MoMA uvrstila dodatne hrvatske radove u svoju stalnu kolekciju

Njujorška MoMA uvrstila dodatne hrvatske radove u svoju stalnu kolekciju

Mihajlo Arsovski i Ivan Picelj


Fotografija: PR

Najpoznatiji svjetski muzej moderne umjetnosti, njujorška MoMA, nedavno je u svoju zbirku uvrstila nove plakate Mihajla Arsovskog i Ivana Picelja

Radi se o donacijama direktora Zaklade AIC iz New Yorka, Krešimira Penavića, i grafičkog dizajnera s njujorškom adresom, Mirka Ilića, prenosi HINA.

"MoMa je javila da je prihvatila novu donaciju Krešimira Penavića, koji je donirao 13 plakata Mihajla Arsovskog te su svi prihvaćeni i uvršteni u stalnu zbirku MoMA-e", kazao je Ilić za Hinu. "Ja sam im također donirao i donacija je prihvaćena u stalnu kolekciju, a riječ je o trinaest radova raznih autora, od čega su tri plakata iz Hrvatske: dva Mihajla Arsovskog i jedan plakat Ivana Picelja", dodao je. Radovi s potpisom Arsovskog potječu iz razdoblja od 1966. – 1978., a Piceljev plakat iz 1965. za izložbu "Kiky Vinces Vinci".

U svoju zbirku MoMA je također nedavno uvrstila 38 Ilićevih radova, a zahvaljujući Penaviću, njegovih se 38 plakata upravo našlo i u fundusu Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) u Zagrebu.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor