Search

Novi film o Andyju Warholu, i sve drugo što ste možda propustili iz popularne kulture

Novi film o Andyju Warholu, i sve drugo što ste možda propustili iz popularne kulture

Tekst: BURO.


Iako na trenutke djeluje kao da se ništa ne događa i da će svijet zauvijek stati dok mi naizmjenično gledamo u granice i kino dvorane i razmišljamo što će se prije otvoriti (sva je prilika ni jedno ni drugo iako im se jednako radujemo) nije da se baš ništa ne događa. Nekad, eto u dva dana i više dobrih i zanimljivih vijesti koje se lako zametnu negdje usput dok gledamo na drugu stranu. Warholu je bio rođendan i da je živ slavio bi 92. a tim povodom smo saznali da stiže novi film o njemu kao i tko će ga glumiti. A izgleda da i iz Madonna svijeta možemo očekivati neki filmski update. .

Jared Leto glumi Andyja Warhola u novom biografskom filmu

Novi film o Andyju Warholu, i sve drugo što ste možda propustili iz popularne kulture (фото 1)

Glumac i glazbenik i nerijetko zvijezda Gucci svijeta, Jared Leto je na svom Instagramu potvrdio da će u novom filmu o Andyju Warholu glumiti ovog legendarnog umjetnika. "Jako sam zahvalan što imam ovu priliku" napisao je Leto. On je prvi put bio povezan s projektom o Warholu još 2016. kada se govorkalo o snimanju filma zasnovanog na knjizi "Warhol: The Biography". Novi izvještaj ne donosi previše informacija o samom ostvarenju, tako da nije izvjesno je li u pitanju isti projekt ili neka druga produkcija. Bilo kako bilo, čini se da dolazi do nekih napredaka i možda se uskoro možemo radovati početku snimanja.

Madonna i Diablo Cody pišu scenario


Scenario za što? To smo se isto i mi uzbuđeno zapitali kada smo vidjeli video na Madonninom Instagram profilu koji potvrđuje da se kuha nešto novo. Pored toga što 14. kolovoza očekujemo najavljeni "Levitating" s Duom Lipa i Missy Elliot, sprema li se možda i biografski film? Madonna i Diablo Cody sjede na kauču, Cody tipka na laptopu dok diskutiraju o glazbi i varijantama kostima, tako da, opravdano sumnjamo da bi moglo biti upravo to. A i opis videa nas usmjerava na tu stranu. Ne otkriva previše ali da se nešto sprema - sprema se i ako je u pitanju film ne možemo se ne zapitati tko bi mogao glumiti Kraljicu popa?

MoCA lansirao kolekciju maski s radovima poznatih umjetnika

Novi film o Andyju Warholu, i sve drugo što ste možda propustili iz popularne kulture (фото 2)

S obzirom na to da je važnost maski u suvremenom svijetu postala neprikosnovena, Muzej suvremene umjetnosti u Los Angelesu (MoCA) je napravio ograničenu seriju maski ne bi li sudjelovali u sprječavanju širenja virusa, ali i učinili umjetnost dostupnijom i ohrabrili urgentnost suvremenog izražavanja. Maske je dizajniralo devetoro umjetnika (ili su uz suglasnost fondacija iskorišteni njihovi radovi) uključujući i imena Virgil Abloh, Barbara Kruger, Yoko Ono, Hank Willis Thomas i The Andy Warhol Foundation for Visual Arts. Maske se mogu naručiti na njihovom sajtu, i iako za maske jesu prilično skupe, s druge strane kao komad umjetnosti su jako pristupačne.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više