Search

Oscar 2017: \"Moonlight\" proglašen najboljim filmom iz drugog pokušaja!

Oscar 2017: "Moonlight" proglašen najboljim filmom iz drugog pokušaja!

Od 14 nominacija film "La La Land" pobijedio je u tek 6 kategorija


Image: buro247.au

89. dodjela prestižnih filmskih nagrada Oscar koja se održala sinoć, ostat će upamćena po incidentu kada je Warren Beatty proglasio krivog pobjednika u kategoriji najboljeg filma

Ovogodišnju 89. po redu dodjelu najbitnijih filmskih nagrada Oscar, definitivno je obilježilo pogrešno proglašenje najboljeg filma. Naime, prezenteri Warren Beatty i Faye Dunaway pročitali su pogrešnog dobitnika iz krive omotnice - film "La La Land", no stvarni dobitnik je zapravo film "Moonlight" redatelja Barryja Jenkinsa. Iako su sve predikcije definitivnog pobjednika ove godine išle u korist spomenutog mjuzikla "La La Land", film je od 14 nominacija odnio pobjedu u tek šest kategorija, uključujući onu u kategoriji najboljeg redatelja, Damiena Chazellea i najbolje glavne ženske uloge. Tu je trijumfirala mlada Emma Stone.

 

I Casey Affleck odnio je kući zlatnog kipića, a nagrađen je Oscarom za najbolju glavnu mušku ulogu u drami "Manchester by the Sea". Viola Davis koja je briljirala u filmu "Fences" nagrađena je pak Oscarom za najbolju sporednu žensku ulogu, dok je u istoj kategoriji onoj muškoj, nagrada pripala glumcu Mahershala Aliju za ulogu u filmu "Moonlight". Nagradu za najbolji izvorni scenarij osvojio je Kenneth Lonergan za "Manchester by the Sea”, a Oscara za najbolji scenarij prema predlošku osvojili su scenarist Barry Jenkins i Tarell Alvin McCraney za film "Moonlight". Nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film odnio je uradak "O.J.: Made in America" redatelja Ezre Edelmana, a cijeli popis dobitnika možete pronaći ovdje. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više