Search

Otkriveni detalji novog zdanja Fondazione Prada u Milanu

Otkriveni detalji novog zdanja Fondazione Prada u Milanu

Najveća galerija suvremene umjetnosti

Image: buro247.ru

Na uzbudljivom projektu će raditi tvrtka cijenjenog nizozemskog arhitekta Rema Koolhaasa, a već 9. svibnja počinju tematske izložbe

Luksuzna talijanska modna kuća otkrila je detalje o otvorenju najveće gradske galerije suvremene umjetnosti Fondazione Prada tijekom svibnja ove godine. Kako je već najavljeno, autor projekta bit će arhitektonska tvrtka OMA na čelu sa znamenitim arhitektom Remom Koolhausom. Dizajn novog zdanja Fondazione Prada u Milanu obuhvatit će postojeće zgrade kojima će pridružiti tri nove strukture pa će nekadašnja destilerija iz 1910-ih dobiti potpuno novi izgled. Nova zgrada Fondazione Prada zauzimat će preko 19 tisuća m², od kojih će 11 tisuća biti namijenjeno izložbenom prostoru.

Već pri samom ulazu u zgradu posjetitelji će imati prilike posjetiti dva zanimljiva prostora: prostor za djecu koji su dizajnirali studenti Više nacionalne škole arhitekture Versailles i bar u kojem je poznati redatelj Wes Anderson rekreirao atmosferu tipičnog milanskog café bara.
Uz postojeći prostor u Veneciji, milansko će zdanje objediniti tematske izložbe klasične umjetnosti iz kolekcija "Prada Serial Classic" i "Portable Classic" koje su posvećene temi kopiranja antičkih skulptura za vrijeme renesanse i neoklasicizma. Osim toga, u Milanu će biti predstavljene izložbe instalacija Roberta Gobera i Thomasa Demanda koje tematiziraju industrijsku arhitekturu, a svoj će kinoprojekt predstaviti redatelj Roman Polanski.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više