Traži

Otok Brač ponovno postaje središte filmske umjetnosti

Od 11. do 13. kolovoza


Fotografija: PR

Drugo izdanje Brač Film Festivala - međunarodnog Festivala igranog filma održat će se od 11. do 13. kolovoza u Supetru i donosi recentne naslove hrvatske i svjetske kinematografije

Od 11. do 13. kolovoza Brač ponovno postaje središte filmske umjetnosti s drugim po redu Brač Film Festivalom koji svojim programom upotpunjuje kulturnu manifestaciju Supetarsko lito i oplemenjuje kulturno-turističku ponudu jednog od najljepših hrvatskih otoka. Glavni program festivala dijeli se na: projekcije za djecu, kratkometražni i dugometražni program, dok popratni program festivala čine izložbe, radionice te glazbeni program.

Dugometražni program održava se pod prekrasnim zvjezdanim nebom, u ljetnom kinu Supetar s početkom u 21:30h. Film Dalibora Matanića, "Zvizdan", koji se među ostalima proslavio i nagradom u Cannesu otvara ovogodišnji Brač Film Festival. Drugu večer obilježit će turski film "Mustang" redatelja Deniza Gamze Ergüvena koji je 2015. godine zaradio nominaciju za Oscara, a zadnju večer posjetitelji će moći uživati u laureatu venecijanskog festivala, srpsko-hrvatskoj koprodukciji, filmu "Ničije dijete" redatelja Vuka Ršumovića.

Kratkometražni program bit će prikazan druge večeri Brač Film Festivala u amfiteatru Waterman Resorta gdje će svoje filmove prikazati studenti filmskih akademija iz cijele regije. Ove godine nas očekuju filmovi "Silje", "Cvijeće", "Piknik", "Montilmon", "Fajrunt", "Paraliza", "Igra malog tigra" i "Djevojke".

Najmlađi filmoljupci moći će uživati u dječjem programu, svakoga dana festivala u jutarnjim satima, te pogledati svjetski istaknute filmove. "Operacija Arktik" norveški je film prikazan u službenoj selekciji na Sundance Kids, a njime se otvara dječji program BFF-a. Animirani film "Phantom Boy" ove je godine prikazan na Animafest Zagreb u selekciji obiteljskog filma. Zadnje festivalsko jutro rezervirano je za film s preko 100.000 posjetitelja na Dutch Film Festival 2013. te nagradama GOLDEN FILM i GOLDEN PEN, "Pozdrav od Mikea!" Drugog dana Festivala otvara se i izložba akademske slikarice Ivane Puljić.

Detaljnije o programu i Festivalu možete pronaći na službenim stranicama festivala.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor