Search

Otvara se izložba Intermundia arhitektice Ane Dane Beroš

Otvara se izložba Intermundia arhitektice Ane Dane Beroš

Od 5. do 21. veljače

BURO.


Evokativna svjetlosno-zvučna instalacija potiče promatrača na neposrednu reakciju, potapajući ga u borbu za "goli život“

Danas se u novouređenom Francuskom paviljonu u Zagrebu, s početkom u 20 sati, otvara zanimljiva izložba kustosko-istraživačkog projekta Intermundia arhitektice Ane Dane Beroš. Izložba propitkuje načine na koje se može destabilizirati "institucija zatvorenih čekaonica", redefinirajući pritom naše "stalno mijenjajuće" identitete u kojima nisu pošteđeni ni klimavi temelji tzv. "afektivne solidarnosti", empatije i povezivanja s drugima.

Otvara se izložba Intermundia arhitektice Ane Dane Beroš (фото 1)

Na otvorenju će biti predstavljena i video-dokumentacija rada prikazanog na 14. Venecijanskom bijenalu arhitekture, autorice Ane Opalić, i publikacija Intermundia o kojoj će govoriti kritičar arhitekture Maroje Mrduljaš. Pisana na engleskom jeziku na 132 stranice, knjiga sadrži "politički narativ" istraživanja i foto-dokumentaciju postava rada unutar Arsenala u Veneciji. Autori tekstova su Léopold Lambert, Maroje Mrduljaš i Ana Dana Beroš.

Otvara se izložba Intermundia arhitektice Ane Dane Beroš (фото 2)

Izložba će biti otvorena do 21. veljače kada će autorica Ana Dana Baroš razgovarati sa zainteresiranom publikom o provedenom istraživanju na Lampedusi i genezi rada Intermundia.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više