Search

Otvorena je izložba hrvatske arhitekture u Beču

Otvorena je izložba hrvatske arhitekture u Beču

Turizam u doba socijalizma i nakon njega


Image: (C)eSeL.at.

Zanimljiva izložba austrijskoj i međunarodnoj javnosti predstavlja vrijedna djela hrvatske baštine te kritički propituje odnos turističke arhitekture, prostora i društva

U bečkom kulturnom centru posvećenom arhitekturi i urbanizmu upravo je otvorena izložba "Odmor nakon pada" koja propituje turizam u socijalizmu i nakon njega kroz transformacije hotelske arhitekture na hrvatskoj obali Jadrana. Predstavljeni su neki od najuspješnijih primjera modernističke turističke arhitekture u Hrvatskoj šezdesetih i sedamdesetih godina. Kustos izložbe je austrijski arhitekt Michael Zinganel, a jedan od pokrovitelja je Valamar Riviera, vodeća hrvatska turistička kompanija.

Otvorena je izložba hrvatske arhitekture u Beču (фото 1)

Izložba u Architekturzentrumu jedan je u nizu iznimnih kulturnih i umjetničkih programa koje podržava Valamar Riviera. Među njima se posebno ističu Slikarska kolonija koja se tradicionalno održava još od 1983. godine, kao i projekt "Umjetnik na odmoru" u sklopu kojeg su u protekle tri godine u Hrvatskoj boravili neki od najvećih svjetskih avangardnih umjetnika. 

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više