Search

Ovaj tjedan se otvara fotografski festival Organ Vida, a izložba Denija Horvatića je ona koju ne smijete propustiti

Ovaj tjedan se otvara fotografski festival Organ Vida, a izložba Denija Horvatića je ona koju ne smijete propustiti

Urednik: A.P.


Image: Deni Horvatić

Jedanaesti Međunarodni fotografski festival Organ Vida Neodlučne slike održat će se od 2. rujna do 4. listopada u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti gdje će biti postavljena glavna izložba na kojoj sudjeluje deset međunarodnih umjetnik/ca: Liza Ambrossio, Martha Frieda Friedel, Marko Gutić Mižimakov, Zhao Qian, Oskar Schmidt, Samar Al Summary, Indrė Urbonaitė, Emilio Vavarella, Shelli Weiler i Alba Zari te tri samostalne izložbe umjetnik/ca Meriem Bennani Misija tinejdžer/ke, Filipa Custica crno-bijelo i Victorie Sin Narativne refleksije o gledanju. Pored glavne izložbe, održat će se dvije samostalne izložbe mladih umjetnik/ca: Denija Horvatića SKEN u Galeriji Miroslav Kraljević i Katarine Juričić Narančasto&Plavo u Galeriji Karas.

Ovaj tjedan se otvara fotografski festival Organ Vida, a izložba Denija Horvatića je ona koju ne smijete propustiti (фото 1)
Deni Horvatić  SKEN

U bogatom programu koji nam Organ Vida donosi posebnu pažnju obratite na gore spoemnutu izložbu SKEN koja tematizira privatnost u vrijeme izolacije, a iza koje stoji Deni Horvatić, dobitnik nagrade Marina Viculin, povjesničar umjetnosti i dugogodišnji suradnik u umjetničkom Studiu Silvija Vujičića. Horvatić predstavlja seriju od dvanaest radova velikih dimenzija koji se bave konceptom privatnosti u vrijeme samoizolacije uslijed pandemije uzrokovane virusom COVID-19. Dom, izgledom smješten negdje između filmskog seta i black box kazališta, postaje glavna arena događanja, mjesto insceniranog života koji se donedavno odvijao napolju.

Ovaj tjedan se otvara fotografski festival Organ Vida, a izložba Denija Horvatića je ona koju ne smijete propustiti (фото 2)
Deni Horvatić - SKEN

Privid normalnosti omogućava ekran koji svakim danom otključava sve više funkcija: sastanci i seks partiji odvijaju se preko video aplikacije Zoom, socijalizacija putem Chatroulettea, rave zabave su nedjeljom u 6 ujutro na redovitim Club Quarantine partijima. Iako je virus učvrstio suživot s ekranom, koji je time postao jedino mjesto značajnijeg kontakta, jednako je tako utjecao i na redefiniranje koncepta privatnosti. Naime, u brojnim zemljama počelo je podupiranje sofisticiranih tehnologija koje provode masovni kućni nadzor pod izlikom borbe protiv virusa, a među njima se nalazi i eksperimentalni program Vlade Republike Hrvatske – SKEN.

Ovaj tjedan se otvara fotografski festival Organ Vida, a izložba Denija Horvatića je ona koju ne smijete propustiti (фото 3)
Deni Horvatić - SKEN

Pobjednička, ujedno i prva samostalna izložba mladog autora SKEN – otvorit će se 3. rujna u 20 sati u Galeriji Miroslav Kraljević (Šubićeva 29, Zagreb). Kustos izložbe je Lovro Japundžić.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više