Search

Ovogodišnji Dizajn distrikt Zagreb ukazuje na važnost lokalnih puteva

Ovogodišnji Dizajn distrikt Zagreb ukazuje na važnost lokalnih puteva

Dolazi treće izdanje ovog uspješnog festivala

Image: PR

Poznati festival predstavio je svoju središnju temu, a ovogodišnji program će vas sigurno ponovo oduševiti...

"Lokalni Putevi / Local Pathways" središnja je tema i programska okosnica trećeg izdanja vibrantnog, interdisciplinarnog i multimedijalnog open-air festivala Dizajn distrikt Zagreb (DDZ), koji će se i ove godine održati od 14. do 17. lipnja u "zoni Martićeva". Program je i više nego raskošan, pa u ta četiri dana možemo očekivati izložbe u eksterijeru i interijeru, instalacije i intervencije u javnom prostoru te razne radionice, razgovori, okrugli stolovi, sajam knjiga, ali i književne i glazbene večeri.

Ovogodišnji Dizajn distrikt Zagreb ukazuje na važnost lokalnih puteva (фото 1)

Kreativna direktorica festivala Ira Payer istaknula je kako program nije određen kako bi slavio kreativnost kao izoliranu kategoriju koja je rezervirana samo za umjetnike, nego mu je cilj potaknuti kreativnost među stanovnicima četvrti i među posjetiteljima svih dobnih skupina. Naglasak je na potrebnom, lijepom i korisnom, a ne na ekskluzivnom. Stvaralački duh potaknut projektom cilja na postupne i racionalne, ali sigurne promjene koje Zagreb dugoročno mogu preobraziti u predvodnika održivog pristupa kulturi.

Ovogodišnji Dizajn distrikt Zagreb ukazuje na važnost lokalnih puteva (фото 2)

Tema "Lokalni putevi / Local Pathways" kao središnji izložbeni, predavački i izvedbeni program festivala Dizajn distrikt Zagreb 2018, koji će se odvijati u prostorima napuštene Vojne bolnice u Vlaškoj, nametnula se sama od sebe. Za ovaj dio programa DDZ je objavio javni poziv na svojoj internet stranici, a na njega se do početka svibnja mogu prijaviti inicijative koje se na specifičan način bave autentičnim lokalnim temama i fenomenima, bilo da je riječ o već realiziranim projektima, onima koji su u razvoju, ili pozitivnim scenarijima za budućnost. Festivalski sadržaj koji uobičajeno bilježi oko 30 tisuća posjetitelja i suradnju s oko 80-ak lokalnih partnera i održava program na gotovo stotinu mikrolokacija, i ove će godine afirmirati neiskorištene prostore na području zagrebačke donjogradske četvrti čija je žila kucavica Martićeva ulica. Inače ovom prigodom, Dizajn distrikt Zagreb objavljuje dva Javna poziva budućim sudionicima programa: Otvoreni poziv za sudjelovanje u programu festivala i Otvoreni natječaj za izložbu Lokalni puteviMi mu se itekako veselimo!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više