Search

Pariz dobio košarkaški teren s umjetničkom notom

Pariz dobio košarkaški teren s umjetničkom notom

Inspiriran Maljevičevim sportašima

Image: buro247.ru

Kako izgleda kad jedan košarkaški teren pariškog devetog arondismana bude obojen bojama apstraktne umjetnosti Kazimira Maljeviča?

Tko kaže da umjetnost i sport ne idu zajedno? Pariški high street brend Pigalle udružio je kreativne snage s agencijom Ill-Studio i kreirao spektakularan šareni košarkaški teren inspiriran djelima ruskog avangardnog umjetnika Kazimira Maljeviča, točnije slikom silueta četiriju sportaša u kontrastnim vibrantnim bojama. Ill-Studio tako je dekonstruirao sliku upotrijebivši jarke boje koje je "prolio" po cijelom terenu i na taj način u urbanistički kontekst unio dašak avangarde. 

Pariz dobio košarkaški teren s umjetničkom notom (фото 1)

Taj je teren još 2009. godine dao izgraditi osnivač brenda Pigalle, Stephane Ashpool, a prošle je godine teren podvrgnut umjetničkoj renovaciji kako bi, između ostalog, poslužio i kao pozornica za predstavljanje proljetno-ljetne Pigallove kolekcije. Kako kažu iz Ill-Studija, Maljevičeva slika sportaša njihova je omiljena slika svih vremena i upravo su upečatljive jarke boje i grafička kompozicija ono što su željeli prenijeti na teren.

Pariz dobio košarkaški teren s umjetničkom notom (фото 2)

Pariz dobio košarkaški teren s umjetničkom notom (фото 3)

Pariz dobio košarkaški teren s umjetničkom notom (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više