Search

Petar Sabol pobjednik je najvećeg svjetskog fotografskog natječaja

Petar Sabol pobjednik je najvećeg svjetskog fotografskog natječaja

2016 Sony World Photography Awards

Tekst: Tina Kovačiček


Image: PR

Petar Sobol svojom fotografijom "Vodomar u akciji" (Kingfish in action) osvojio je prvo mjesto u kategoriji najboljeg hrvatskog fotografa, a koja je dio velikog fotografskog natječaja "2016 Sony World Photography Awards"

Danas su proglašeni pobjednici spomenutog natječaja koji svake godine oduševi vrhunskim fotografskim prizorima. Organiziran na međunarodnoj razini natječaj "Sony World Photography Awards" prisutan je u 60 država diljem svijeta, od Argentine do Australije, a pobjednici se odabiru u svakoj zemlji zasebno te im se dodjeljuje nagrada u sklopu programa "The National Award". Petar Sobol dobitnik je nagrade Croatia National Award te također fotoaparata Sony ILCE-7M2K. Njegova pobjednička fotografija bit će izložena u londonskom prostoru Somerset House na velikoj izložbi pobjedničkih radova, od 22. travnja do 8. svibnja. Također, bit će tiskana u godišnjaku "Sony World Photography Awards book". Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojio je Oleg Mastruko, a treće Nenad Martić. 

Petar Sobol inače je višestruko nagrađivani fotograf iz Palovca koji se fotografijom počeo baviti amaterski još 2007. godine, a o njegovim trenucima iščekivanja vodomara u akciji svojedobno je pisao i www.dailymail.co.uk.

Oleg Mastruko

Nenad Martić

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više