Search

Plakati vrijedni tisuće funti

Plakati vrijedni tisuće funti

Zbirka rariteta na Christie's aukciji


Image: Foto: Daria Darmaniyan

Ovog listopada, u svjetski poznatoj aukcijskoj kući Christie's održat će se aukcija "Graphic Masterworks: A Century Of Design" na kojoj će biti predstavljena zbirka raritetnih poznatih plakata iz kolekcije Martijna Le Coultrea slavnog po svojoj strasti prema posterima koju je ostvarivao kroz kolekcioniranje te pisanje o njima.

Plakati vrijedni tisuće funti (фото 1)

Aukcija će se održati 2. studenog na lokaciji Christie's u četvrti South Kensington u Londonu, a na njoj će biti predstavljeni posteri koji slave dizajn reklama i oglašavanja između 1894. i 1988. godine. Kroz plakate imat ćemo priliku vidjeti kako se grafički dizajn mijenjao od kičastog i detaljnog do minimalnog te jasnog načina oglašavanja.

Plakati vrijedni tisuće funti (фото 2)

Glavni i najvrjedniji posteri ove aukcije su "Staatliches Bauhaus" Joosta Scmidta, "Théatre Pigalle" Jeana Carlua te "The General" braće Stenberg, čije predviđene cijene dostižu brojku od £200,000.

Plakati vrijedni tisuće funti (фото 3)

Predlažem svima onima koji imaju priliku otići do Londona ili se već tamo nalaze da pogledaju ovu kolekciju postera koju je Martijn Le Coultre skupljao tijekom 40 godina. Možda ćete naći nešto što bi htjeli posjedovati u svojoj privatnoj kolekciji, a možda ćete biti jedni od rijetkih koji će imati priliku vidjeti cjelokupnu kolekciju na okupu posljednji put.

Plakati vrijedni tisuće funti (фото 4)

Plakati vrijedni tisuće funti (фото 5)

Plakati vrijedni tisuće funti (фото 6)

Plakati vrijedni tisuće funti (фото 7)

Plakati vrijedni tisuće funti (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više