Search

Pomaknuta umjetnost Brocka Davisa u Banksyjevom Dismalandu

Pomaknuta umjetnost Brocka Davisa u Banksyjevom Dismalandu

Svakodnevica u nesvakidašnjem kontekstu


Image: buro247.ru

Na nedavno održanom kontroverznom Banksyjevom pop-up projektu Dismaland koji je posjetilo oko 150 000 ljudi neki od ponajboljih suvremenih umjetnika iz cijelog svijeta predstavili su nekoliko svojih radova, a među njima i Brock Davis...

Engleski gradić Weston-super-Mare punih je mjesec dana bio poprištem originalne pop-up izložbe koja je privukla brojne ljubitelje Banksyjeve ulične umjetnosti, ali stekla neke nove fanove. Tako je zabavni park Dismaland, satirična verzija Disneylanda, ugostio oko 150 000 posjetitelja zahvaljujući kojima je pokrajina Somerset podebljala svoj budžet za 20 milijuna funti.

Pomaknuta umjetnost Brocka Davisa u Banksyjevom Dismalandu (фото 1)

Osim Banksyjevih skulptura na pop-up izložbi predstavljeni su radovi i 60 drugih suvremenih umjetnika iz cijelog svijeta. Jedan od sudionika bio je američki fotograf i umjetnik Brock Davis koji je za ovu prigodu pripremio seriju radova, što fotografija, što skulptura. Davis se u umjetničkim krugovima istaknuo svojim pomaknutim smislom za humor, dovitljivošću i neuobičajenim pogledom na svijet u kojem svakodnevne predmete kao što su plastične boce, papirnate šalice za kavu, razno povrće i voće gleda jednim sasvim drugačijim očima. Pogledajte u nastavku Davisov začudan svijet i uživajte u njegovoj kreativi. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više