Search

Pred nama su dani puni raznih zanimljivosti posvećenih jednom kadru

Pred nama su dani puni raznih zanimljivosti posvećenih jednom kadru

One Take Film Festival počinje u petak, 19. listopada


Image: PR

U službenoj konkurenciji One Take Film Festivala koji se u kinu Europa održava od 19. do 21. listopada, ove godine sudjeluju 32 filma pristigla iz 21 zemlje svijeta, od čega je 28 kratkometražnih filmova te su 4 dugometražna filma. Filmovi se natječu za festivalsku nagradu Grand Prix One Take Film Festivala o kojoj odlučuje ovogodišnji ocjenjivački sud u sastavu Peter Blackburn, prošlogodišnji pobjednik, redateljica i scenaristica Sara Hribar i redatelj Martin Jehle. 

Osim konkurencije donose već i uhodane programe poput Almost One s filmovima koji zbog strogih festivalskih propozicija nisu uvršteni u konkurenciju te Loading... u kojem predstavljaju retrospektivu norveškog snimatelja, redatelja i scenarista Erika Poppea, ali i neke nove programe kao što je One Take in Love koji nas kroz sedam kadrova vodi kroz različite ljubavne priče. Predstavit će se i londonski natjecateljski program One Shot Movie Competition i radovi studenata Sveučilišta u Hilesheimu. Tijekom festivala održat će se i okrugli stol pod nazivom Dramaturgija jednog kadra te scenaristička radionica Obuhvat svijeta u jednom kadru.

Pred nama su dani puni raznih zanimljivosti posvećenih jednom kadru (фото 1)

Popratni izložbeni program sastoji se od tri predstavljanja. Izložba Vrijeme prostora kroz radove petero hrvatskih autora: Vlaste Žanić, Antuna Maračić te autorskog tima Sandra Đukića, Marka Markovića i Branka Cerovca. Predstavljamo i hrvatskog redatelja Damira Čučića kroz izložbu Zastiranje, a u sklopu programa One Take In Space francuska filmašica Muriel Montini predstavit će Vam svoju samoću u jednom kadru.

Stoga zabilježite datume jer su pred vama dani puni raznih zanimljivosti posvećenih jednom kadru koje svakako treba posjetiti. Ulaz za sva događanja je besplatan. Za ostale informacije pratite službeni Facebook event. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više