Traži

Predstavljanje hrvatske keramike na međunarodnoj sceni

Predstavljanje hrvatske keramike na međunarodnoj sceni

Gostovanje u glavnom gradu Irske


Fotografija: PR

Uz Kinu, Koreju i Norvešku i Hrvatska se, po prvi put, predstavlja na 46. zasjedanju Generalne skupštine Međunarodne akademije za keramiku, koje će se od 8. do 12. rujna ove godine održati u glavnom gradu Irske, Dublinu

Blaženka Šoić Štebih, članica Akademije i predsjednica Keramikona, Hrvatskog keramičarskog udruženja, pozvana je još prošle godine da pripremi izložbu kojom će se izabrani hrvatski keramičari predstaviti irskoj i međunarodnoj javnosti.

U izboru joj je pomogao međunarodni žiri, a izlaganje će se održati u prestižnom Dublin Castleu, u dvorani Bedford Hall. Umjetnici koji sudjeluju su: Ida Blažičko, Nadica Eichhorn, Đurđica Horvat, Mladen Ivančić, Višnja Markovinović, Dora Pezić Mijatović, Danijela Pičuljan, Svjetlana Plazonić Driženko, Snježana Pokos Vujec, Dijana Rajković, Sanja Stani, Bojana Švertasek, Marina Tudjina Badurina, Ivančica Vončina i Renata Vranyczany.

Nakon Dublina izložba će se postaviti u Keramikonovoj Galeriji K10 u Varaždinu i iduće godine u Galeriji Ulupuh u Zagrebu.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor