Search

Preminuo je legendarni glazbenik Leonard Cohen

Preminuo je legendarni glazbenik Leonard Cohen

U 82. godini života


Image: buro247.au

Čak 50 godina trajala je karijera ovog izvanrednog glazbenog vizionara...

Legendarni kanadski pjesnik, pjevač i umjetnik Leonard Cohen preminuo je u 82. godini života, u noći sa četvrtka na petak, a obavijest o smrti objavljena je na njegovom službenom Facebook pageu. "Izgubili smo jednog od najvećih i najplodnijih glazbenih vizionara. Pogreb će biti u Los Angelesu, a obitelj moli za privatnost u ovim trenucima tuge" - piše u objavi. 

Posljednji, 14. album "You Want It Darker" objavio je nedavno, 21. listopada i to nekoliko mjeseci nakon smrti Marianne Ihlen, Norvežanke s kojom je živio na grčkom otoku Hydri, a koja mu je bila nadahnuće za pjesmu "So Long, Marianne". Na tom albumu u sklopu jedne pjesme dao je i na znanje kako je spreman za svoje posljednje putovanje, a u jednom intervjuu nedavno je izjavio i kako je spreman umrijeti, odnosno da njegov sat otkucava.

Njegove su balade često bile tužne, ali i prepune romantike, a iza sebe je ostavio niz skladbi koje će generacije pjevušiti i obožavati i dalje kao što su "Suzanne", "So Long Marianne" i "Bird on the Wire", "Hallelujah"... Ostali detalji o Cohenovoj smrti koja će na tužan način obilježiti "tu kobnu" 2016., u kojoj su nas napustila još mnoga poznata imena, nisu poznati. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više