Search

Proučite umjetnost Vincenta van Gogha do najsitnijih detalja

Proučite umjetnost Vincenta van Gogha do najsitnijih detalja

Aplikacija Touch Van Gogh

Image: Buro247.ru

Otkrijte pojedinosti i priče skrivene iza umjetničkih djela Vincenta van Gogha uz pomoć aplikacije koju je lansirao muzej pod njegovim imenom u Amsterdamu

Iza umjetnosti najvećih slikara često se kriju intrigantne tajne o nastanku njihovih djela - detalja koje su odlučili preslikati nekom drugom scenom, priča koje su inspirirale nastanak same slike itd. Jedan od najzanimljivijih je zasigurno Vincent van Gogh čije životno iskustvo i dan danas ostavlja dubok utisak na sve ljubitelje njegove umjetnosti, ali i laike kad čuju što je sve u životu prošao. Muzej njegovog imena u Amsterdamu razvio je aplikaciju koja raščlanjuje neke od njegovih najpoznatijih radova i otkriva sitnice koje su restauratori tokom godina otkrili.

Primjerice, na slici "Primorskog krajobraza u blizini Les Saintes-Maries-de-la-Mera" koju je izradio u plenerističkoj maniri, još su vidljiva zrnca pijeska u boji. "Pogled iz Theova stana" otkriva što se krije ispod debelih slojeva boje tipičnih za van Gogha te možete zaviriti ispod okvira kako bi razumjeli efekte koji su se na platnu događali kroz godine.

Proučite umjetnost Vincenta van Gogha do najsitnijih detalja (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više