Search

Prvo izdanje Vintage Zagreb festivala

Prvo izdanje Vintage Zagreb festivala

U rujnu


Image: PR

Ovog rujna Zagreb će prvi puta disati retro kulturu punim plućima. Od 5. do 19. rujna u samom srcu Zagreba, u Cesarčevoj ulici, odvijat će se prvo izdanje Vintage Zagreb festivala

Jedinstven spoj kulture 1940-ih, 50-ih i 60-ih, razdoblja bogatog odličnom glazbom, modom, filmom, umjetnošću, plesom i dizajnom dat će posebnu notu zagrebačkim ulicama. Zagrebački je to odgovor na veliki broj sličnih festivala koji su posljednjih godina pokrenuti diljem Europe, pa i svijeta. "Sredinom prošlog stoljeća stil je bio jako važan, što u modnom smislu, što u glazbenom i filmskom. Vintage festival predstavit će čitav niz umjetnika koji njeguju stilove tog razdoblja i retro kulturu, a svi zajedno pokušat će dočarati posjetiteljima što je to toliko privlačno u 40-im, 50-im i 60-im godinama", otkrio je idejni začetnik festivala Tomo Ricov te dodao kako će posjetitelji moći uživati u pravom malom vintage vremeplovu kojih će ih vratiti u vrijeme posebnog stila.

Prvo izdanje Vintage Zagreb festivala (фото 1)

Tako će svi zainteresirani moći vidjeti izložbe starih automobila i motora, kao i ručno izrađene bicikle iz SentiMental Bikesa, kupiti pokoju starinu ili pak koristiti usluge retro brijačnice čiji će brijači tijekom festivala dočarati stari zagrebački zanat brijanja. Tijekom festivala održavat će se i modne revije na kojima će hrvatski dizajneri predstaviti kreacije inspirirane modom 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, a na festivalu će se moći razgledati, kao i kupiti i originalni retro namještaj. Naravno, ovo je vrijeme dobrog stila i dobre glazbe za koju će na festivalu biti zaduženi najbolji domaći retro bendovi i DJ-evi među kojima su B and the Bops, Swingersi, DJ Gogo, DJ Robert Mareković, DJ Bronco te Johnny and his Rockin' Tunes, a posjetitelji se mogu zabaviti i na hulahop natjecanju, slikati se u photo boothu, odnosno foto kabini, ili pak isprobati razne delicije u gastro kutku. Pripremite se za zabavnu jesen u Zagrebu i sva iznenađenja koja za vas priprema prvo izdanje Vintage Zagreb festivala. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više