Search

Raspelo Petea Dohertyja u londonskoj crkvi

Raspelo Petea Dohertyja u londonskoj crkvi

Umjetnički projekt uoči Uskrsa


Image: buro247.ru

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, jedna od londonskih crkvi privremeno se pretvorila u umjetničku galeriju, a glavni eksponat izložbe je skulptura razapetog Petea Dohertyja

Upečatljiva skulptura Petea Dohertyja koja nosi naziv "For Pete's Sake" (Za ime Petea), aludirajući na izraz "For God's Sake" (Za ime Boga), prikazuje razapetog glazbenika, imitirajući tako motiv raspeća Isusa Krista. Na tom je djelu glazbenik počeo raditi još prije nekoliko godina za vrijeme odvikavanja ovisnosti o teškim drogama. Svoju borbu sa štetnom navikom Doherty je pretočio u umjetničko djelo, u čemu mu je pomogao britanski kipar Nick Reynolds.

Skulptura razapetog Dohertyja "lebdjet" će iznad redova klupa u crkvi St Marylebone. Osim Peteove instalacije "For Pete's Sake", u crkvi će biti izloženi radovi još 20 umjetnika i trajat će do 17. ožujka, nakon čega će biti stavljeni u prodaju, a sva prikupljena sredstva bit će donirana udruzi Missing Tom Found. Projekt se održava povodom nadolazećeg Uskrsa, a osim spomenute izložbe, u londonskoj podzemnoj željeznici odvijat će se slična događanja.

Raspelo Petea Dohertyja u londonskoj crkvi (фото 1)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više