Search

Rekordan broj osvojenih Emmyja za seriju \"Igra prijestolja\"

Rekordan broj osvojenih Emmyja za seriju "Igra prijestolja"

Povijesni uspjeh


Image: buro247.kz,
buro247.ua

Kao što je i bilo očekivano, "Igra prijestolja" osvojila je nagradu za najbolju seriju, a briljirao je i tim serije "Narod protiv O.J. Simpsona", koji je osvojio pet Emmy nagrada

Dodjela američke nagrade Emmy za televizijske produkcije, svojevrsni ekvivalent za Oscare, sinoć je održana u Los Angelesu. Održava se već 68. put, a najveću pažnju su i ove godine privukli tvorci super popularne HBO serije "Igra prijestolja" koja je već odavno začarala svijet. Iako su već prošli tjedan na uvertiri Emmyja u tehničkim kategorijama pokupili devet kipića, sada ih sve skupa imaju 38. Naime, popularna serija koja je zaludila svijet bila je nominirana u čak 24 kategorije, a osvojili su nagrade u njih čak 12. Fascinantno je to kako su u vrlo kratkom roku uspjeli prikupiti toliko priznanja, pa sada stoje na apsolutnom tronu kao najnagrađivanija serija u povijesti te televizijske nagrade.

Rekordan broj osvojenih Emmyja za seriju "Igra prijestolja" (фото 1)

Ponovljenu pobjedu ostvarila je i serija "Veep" u kategoriji komedije, a istaknula se i serija "Narod protiv O.J. Simpsona" čiji su glumci također pokupili nagrade. Rami Malek osvojio je nagradu za najboljeg dramskog glumca za ulogu Elliota ("Mr Robot") dok je Tatiana Maslany nagradu za najbolju glumicu dobila zbog uloge u seriji "Orphan Black". Jeffrey Tambor ("Transparent") i Julia Louis-Dreyfus ("Veep") proglašeni su najboljim glumcima u komediji. Dodjelu nagrada vodio je sjajan Jimmy Kimmel koji je naprosto oduševio publiku, a popis svih dobitnika pronađite ovdje.

Rekordan broj osvojenih Emmyja za seriju "Igra prijestolja" (фото 2)Rekordan broj osvojenih Emmyja za seriju "Igra prijestolja" (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više