Search

Serija fotografija koja je proslavila Cindy Sherman na aukciji

Serija fotografija koja je proslavila Cindy Sherman na aukciji

"Untitled Film Still" u kući Christie's


Image: Buro247.ru

Crno-bijela serija fotografija "Untitled Film Still" svojevremeno je proslavila Cindy Sherman, a aukcijska kuća Christie's na dražbu će staviti 21 kadar ove serije ključne za razvoj umjetnosti 20. stoljeća

12. studenog na repertoaru kuće Christie's naći će se 21 rad umjetnice i fotografkinje Cindy Sherman iz kultne serije "Untitled Film Still". Očekivana dobit kreće se između 6 i 9 milijuna dolara. 

Cindy Sherman je od malih nogu uživala u igri preodijevanja, a umjesto da je na nju zaboravila kad je odrasla, umjetnica ju je pretvorila u okosnicu svog rada i životno djelo. Za sve je fotografije pozirala osobno, a pritom mnogi ni danas ne znaju kako umjetnica uistinu izgleda.

"Untitled Film Still" je jedna od najranijih i najpoznatijih serija u kojima je Cindy spojila crno-bijelu fotografiju i konceptualnu umjetnost. Umjetnica se pretvorila u desetke kadrova u duhu filmova 40-60 godina: klasičnih hollywoodskih dugometražnih, francuskog novog vala, talijanskog neorealizma, remek-djela Hitchcocka... Svaki kadar izaziva iste emocije, čini se kao da smo glavni lik već negdje vidjeli, iako su sve ideje plod mašte umjetnice. Sherman je uspjela prenijeti žicu svjetskog kina i suvremene kulture u cijelosti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više