Search

Sir David Attenborough je oborio rekord na Instagramu koji je postavila Jennifer Aniston

Sir David Attenborough je oborio rekord na Instagramu koji je postavila Jennifer Aniston

Tekst: BURO.


Nakon ove vijesti pomislili smo: eto, ima nade na ovom svijetu! Istina, nismo bili nesretni ni kada je Jennifer Aniston oborila rekord osobe koja je najbrže dospjela do milijun pratitelja na Instagramu, ali kada je jučer Guinnessova knjiga rekorda objavila ovu vijest, bili smo malo iznenađeni.

Naime, Sir David Attenborough je nakon otvaranja svog Instagram profila stigao do brojke od milijun pratitelja za samo 4 sata i 44 minute, čime je za 32 minute oborio rekord koji je do tada držala Jennifer. Poznatom prirodnjaku i voditelju od tada je trebao samo jedan dan pa da tu brojku skoro upeterostruči.

Ono što je posebno dirljivo jest video s kojim je Sir David započeo svoje Instagram putovanje, a u kojem kaže:"Pravim ovaj korak i isprobavam novi način komunikacije za mene jer je svijet, kao što svi znamo, u nevolji." I zatim devedesetčetverogodišnji Attenborough nastavlja:"Kontinenti gore. Glečeri se tope. Koraljni grebeni izumiru. Ribe nestaju iz naših oceana. I lista se nastavlja."

On je također izjavio za BBC da ga ovaj rekord jako veseli jer je lijepo da toliko mladih "želi čuti što jedan stari čovjek ima za kazati". Njegovo pojavljivanje na Instagramu se poklapa i s izlaskom dokumentarca "A Life on Our Planet" na Netflixu, čija je premijera zakazana za 4. listopad.

"Planet Zemlja" koja je krenula s emitiranje 2006. a u kojoj je Attenborough narator i dalje drži Guinnessov rekord kao najpopularnije televizijska dokumentarna emisija. Tu se njegovi rekordi ne završavaju: Attenborough drži Guinnessov rekord za najdužu karijeru TV voditelja, i za najdužu karijeru TV prirodnjaka.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više