Search

Sjajni naslovi, radionice, koncerti: Što nas sve očekuje na 22. Motovun Film Festivalu?

Sjajni naslovi, radionice, koncerti: Što nas sve očekuje na 22. Motovun Film Festivalu?

Omiljeni filmski festival u zemlji ove je godine poprimio zelene boje te donosi više od 70 sjajnih naslova, radionica i koncerata.

Tekst: L.L.


Image: Motovun Film Festival

Na ovogodišnjem, 22. po redu, Motovun Film Festivalu čeka nas pregršt sjajnih naslova, aktivnosti i bogat glazbeni program. Nakon promocija u Zagrebu i samo jedan dan do početka, na jednom smo mjestu skupili smo sve što festival ove godine donosi te vam donosimo detaljan pregled festivala.

Motovun Film Festival održat će se od 23. do 27. srpnja, a tema ovogodišnjeg festivala su feel good filmovi koji donose humor, zabavu, veselje i hedonizam. Uz već tradicionalno slavlje jednakosti, ove godine organizatori su u program ubacili niz filmova za bolje raspoloženje pa samim time festival digli na jednu novu, zabavniju razinu. Na jednom od predstavljanja festivala organizator Igor Mirković rekao je kako je pripremljen program od dvadeset dugometražnih i trideset kratkih filmova koje su izvukli od više od tisuću pregledanih prijavljenih naslova. U organizaciji Motovun Film Festivala naglasili su kako posljednjih desetak godina u pitanju nije bilo toliko jaka filmska selekcija te su ove godine filmovi koje festival donosi iznimno svježi, potresni, ali i duhoviti.

 

Sjajni naslovi, radionice, koncerti: Što nas sve očekuje na 22. Motovun Film Festivalu? (фото 1)

 

Festival će biti otvoren slovenskom egzistencijalnom komedijom Urše Menart pod nazivom "Nikad više luzerica", a zatim će se, najavili su organizatori, nizati sjajni naslovi koji će nasmijati, rasplesati i tjerati na promišljanje sve posjetitelje ovogodišnjeg izdanja festivala. Komedije poput kanadskog filma "Djevojke mog brata", američkog "Kombija sloboda" i njemačkog "Oraya", glazbeni filmovi poput "Vox Luxa" i "Beasts" te drame kao što je poljski "Kler", ruska "Tvornica" i slovačka "Nek bude svjetlost" samo su dio bogatog programa.

Ovogodišnje izdanje festivala orijentirano je i na ženska autorska imena, a tu su i filmovi samih organizatora festival kao što je pankerski dokumentarac Andreja Korovljeva o preminulom frontmenu Kud Idijota Tusti, a zatim je tu i "Bog postoji", njeno ime je "Petrunija i Šavovi" producentice Zdenke Gold, film koji je izazvao veliku pažnju međunarodne publike. U program je ove godine uključen i velik broj filmova srednjoeuropske produkcije, a tu je i program "Populizam za početnike", baziran na filmovima o liderima i političkim pokretima.

Sjajna i velika vijest je i kako "Motovunski kratki" ove godine daje mogućnost pobjedniku da se natječe za Europsku filmsku nagradu koja se smatra svojevrsnim europskim Oscarom. Osim toga, 2019. je godina u kojoj će se odati počast važnim filmskim stvarateljima pa će se tako na festival slaviti rad Živka Zalara za izvanrednu filmsku fotografiju te srpskog redatelja Dušana Makavejeva za predan dugogodišnji rad.

 

Sjajni naslovi, radionice, koncerti: Što nas sve očekuje na 22. Motovun Film Festivalu? (фото 2)

 

Osim zbilja bogatog filmskog programa, Motovun Film Festival slavi i sjajnu gastro ponudu pa će tako posjetitelji moći uživati u degustacijama vina i delicijama specifičnim za ovo područje, različitim radionicama i igrama te zanimljivom, opuštajućem glazbenom program. Svemirko, Vojko V, Pankrti samo su dio liste glazbenika čiji vas hitovi čekaju na najljepšem brijegu u zemlji. Važno je spomenuti i kako je Motovun Film Festival od ove godine poprimio zelene boje te će u suradnji s Greenpeace Hrvatska održati niz radionica i predavanja o ekologiji, na samom festivalu neće se koristiti jednokratna plastika, a chef i fizičar Goran Zgrabalić održat će i mini tečaj kuhanja bez otpada. Sve što vam sada preostaje jest organizirati godišnji, spakirati kofere i opustiti se uz sjajne naslove i zabavu na ovogodišnjem, 22. po redu najvećem filmskom festivalu u zemlji. Cijeli program potražite na službenoj stranici festivala.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više