Search

Sjećate se herbarija? Zbog ovog hrvatskog projekta bit će vam drago da su se vratili na scenu kao zidna dekoracija

Sjećate se herbarija? Zbog ovog hrvatskog projekta bit će vam drago da su se vratili na scenu kao zidna dekoracija

Herbaria Botanica Atelier

Tekst: T.K.


Image: Herbaria Botanica Atelier

Sakupljati bilje, pustiti ga satima da se suši i preša pod teškim knjigama, a zatim ga pažljivo lijepiti dio po dio na papir, nekada je bio omiljen hobi. Dekoracije koje bi nastale bile su često dijelom brojnih interijera, a podsjećale su na sate pažljivog, gotovo opuštajućeg rada. Tako su nastajali herbariji koji nas podsjećaju na taj trenutak nostalgične prošlosti, i to na najljepši mogući način. Fragilan, ali iznimno romantičan komadić prošlosti. Zagrebačka prevoditeljica Ivana Ostojčić odlučila je oživjeti taj romantičan dekorativni trenutak te je nedavno osnovala Herbaria Botanica Atelier.

Sjećate se herbarija? Zbog ovog hrvatskog projekta bit će vam drago da su se vratili na scenu kao zidna dekoracija (фото 1)

Sjećate se herbarija? Zbog ovog hrvatskog projekta bit će vam drago da su se vratili na scenu kao zidna dekoracija (фото 2)

"Herbaria Botanica Atelier je DYI projekt nastao iz ljubavi prema biljkama, cvijeću, ljepoti, krhkosti i raznolikosti biljnih vrsta te zaboravljenim, pomalo zastarjelim razbibrigama i hobijima naših baka. Svaki herbarij plod je dugog i pomnog rada, u kojem se sve, od prikupljanja i obrade uzoraka, preko sušenja i prešanja, do kombiniranja i izrade motiva, radi rukom, bez pomoći modernih tehnologija. Svaki herbarij je jedinstven i drugačiji, baš kao i svaki list ili latica, te svaki stoga priča jednu svoju posebnu i nesavršenu priču, nadahnutu prirodom i primjesama nekih prošlih vremena." objašnjava Ivana ideju koja stoji iza ovog novog projekta na hrvatskoj kreativnoj sceni.

Sjećate se herbarija? Zbog ovog hrvatskog projekta bit će vam drago da su se vratili na scenu kao zidna dekoracija (фото 3)

Herbaria Botanica Atelier je spoj nostalgije i suvremenog dizajna, ljubavi prema prirodnom svijetu i lijepom, te želje da ih se zaustavi u vremenu kao trajnu vrijednost. I drago nam je da se pojavila jer herbariji dosita čuvaju taj bezvremenski trenutak prirode. I divno stoje na zidovima. Više o ovom projektu saznajte ovdje.

Sjećate se herbarija? Zbog ovog hrvatskog projekta bit će vam drago da su se vratili na scenu kao zidna dekoracija (фото 4)

Sjećate se herbarija? Zbog ovog hrvatskog projekta bit će vam drago da su se vratili na scenu kao zidna dekoracija (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više