Search

Snima se animirana adaptacija legendarne \"Ježeve kućice\"

Snima se animirana adaptacija legendarne "Ježeve kućice"

Započelo snimanje u produkciji studija Bonobo


Image: Bonobo studio

U Zagrebu je započelo snimanje animiranog filma prema priči "Ježeva kućica" Branka Ćopića

Tko se još ne sjeća priče koja nas je dočekala u školskim klupama, a koja počinje slavnim stihovima: Po šumi, širom, bez staze, puta / Ježurka Ježić povazdan luta! Hrabri i skromni Jež, koji je naučio brojne generacije da je vlastiti dom najljepši i najvažniji u životu, vječne će vrijednosti odsad širiti i u animiranom filmu za djecu i odrasle koji zagrebački studio Bonobo radi u produkciji s kanadskim Nacionalnim filmskim odborom.

Snima se animirana adaptacija legendarne "Ježeve kućice" (фото 1)

Najvažnija faza produkcije filma, snimanje i animiranje lutaka, krenulo je ovih dana u Zagrebu, a trajat će sve do travnja 2016. godine. Režiju i scenarij potpisuje hrvatsko-kanadska autorica Eva Cvijanović, redateljica s diplomom iz animiranog filma sa Sveučilišta Concordia, gdje je tijekom studija osvojila prestižne nagrade Zlatko Grgić i Norman McLaren. Godine 2014. njezin film "Morska bolest" prikazan je u natjecateljskom programu festivala animiranog filma Animafest Zagreb.

Snima se animirana adaptacija legendarne "Ježeve kućice" (фото 2)

Za naraciju u filmu "Ježeva kuća" zadužen je Rade Šerbedžija, glazbu potpisuje Darko Rundek, a Tim Allen savjetnik je za lutke i animaciju, za što su zaduženi autori Simulacre, Ivana Bošnjak i Thomas Johnson. Allen je, podsjetimo, surađivao na slavnim lutka-filmovima poput "Mrtva nevjesta" i "Frankenweenie" Tima Burtona te na "Fantastičnom gospodinu Liscu" Wesa Andersona.

Snima se animirana adaptacija legendarne "Ježeve kućice" (фото 3)

Snima se animirana adaptacija legendarne "Ježeve kućice" (фото 4)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više