Search

Sofia Coppola će postaviti operu \"La Traviata\" u Rimu

Sofia Coppola će postaviti operu "La Traviata" u Rimu

U Teatro dell'Opera di Roma

Image: buro247.ru

Američka redateljica i kći velikog Francisa Forda Coppole, Sofia Coppola, debitirat će kao redateljica glasovite Verdijeve opere "La Traviata", a na ovaj ju je kazališni pothvat nagovorio prijatelj i veliki dizajner Valentino Garavani, koji će ujedno biti zadužen za kostime

Premijera Verdijeva remek-djela, "Traviate", u režiji i kreativnoj viziji Sofije Coppole bit će upriličena već u svibnju ove godine, točnije u razdoblju između 24. i 30. svibnja, kada će biti održano ukupno 15 uprizorenja, a to znači da će karte planuti u trenu. U njezinu debitantskom kazališnom komadu pomagat će joj veliki modni dizajner i mecena Valentino Garavani, kojemu kazališne kulise nisu baš strane. Tako je Garavani dosad već surađivao s plesnom trupom njujorškog baleta na gala večeri nazvanoj jednostavno Valentino, kreiravši kostime za cijelu trupu. 

Inspiraciju za svoju "Traviatu" Sofia je djelomično pronašla, naravno, u svijetu filma, u kojem je bila i nagrađena Oscarom za svoj sjajan film "Izgubljeni u prijevodu", a generalni menadžer Rimske opere, Carlo Fuortes, zapazio je Coppolinu "istančanu senzibilnost i muzičku estetiku" i sposobnost balansiranja između "klasike i modernog" pa će zasigurno njezina filmska pozadina unijeti zanimljiv zaokret u kazališnoj umjetnosti. Za produkciju će biti zadužen Nathan Crowley, Englez koji je dosad zapažen po iznimnom radu na filmovima "Batman: Početak" i "Vitez tame", dok će kostimografija biti u potpunosti u rukama Valentina i njegova tima, a navodno će dizajner financirati i cijelu produkciju Coppoline "Traviate".

Related articles

Buro 24/7 Selection

više