Search

Spektakularan umjetnički paviljon u obliku košnice

Spektakularan umjetnički paviljon u obliku košnice

The Hive


Image: buro247.ru

Riječ je o impresivnoj instalaciji čiji je autor umjetnik Wolfgang Buttress, odnosno kupoli koja ujedno simbolizira životni ciklus pčela koje se prije svega želi očuvati i zaštititi

Fascinantan paviljon inspiriran konstrukcijom košnice, čiji je autor umjetnik Wolfgang Buttress, prvotno je predstavljen 2015. godine na Milan Expo-u. No, sada je ponovno otvoren za posjetitelje i to u Londonu u sklopu botaničkog vrta Kew Gardens. Riječ je o spektakularnoj konstrukciji odnosno kupoli koja ujedno simbolizira životni ciklus pčela, a načinjena je od aluminija i čelika te teška preko 40 tona. "Nevjerojatno je promatrati kako se ovaj projekt povratio u život, a britanski vrt u kojem je smješten trenutno, savršena je lokacija za ovo instalacijsko iskustvo koja kombinira umjetnost, znanost, ali krajobraznu arhitekturu." pojasnio je Buttress koji je projekt razvio zajedno s dizajnerom i inženjerom Tristanom Simmondsom u suradnji s arhitektonskim studijem BDP te izvođačima Stage One. Poruka ovog spektakularnog paviljona jest svojevrsno upozorenje na važnost očuvanja i zaštite pčela, vrsti koja je u Velikoj Britaniji opasno ugrožena.

Spektakularan umjetnički paviljon u obliku košnice (фото 1)Spektakularan umjetnički paviljon u obliku košnice (фото 2)Spektakularan umjetnički paviljon u obliku košnice (фото 3)Spektakularan umjetnički paviljon u obliku košnice (фото 4)

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više