Search

Što sve znamo o novom Spice Girls dokumentarcu?

Što sve znamo o novom Spice Girls dokumentarcu?

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Iz kategorije nevjerojatno, ali istinito: pjesma "Wannabe" je napunila 24. godine. Da, gotovo četvrt stoljeća od kada su Baby, Posh, Ginger, Scary i Sporty uspostavile himnu prijateljstva prema kojoj koliko god da si cool ili ne, možeš "da prođeš" samo ako nisi dobar spoj s prijateljicama. Nije da nema istine. Od tada su i postale jedan od najpoznatijih bendova i čak i danas, kada kažemo girl band, nekako nam među prvima one padnu na pamet iako se bend raspao prije 20 godina, a novi materijal nisu izdale od 2007. Doduše, prošlogodišnji reunion (bez Victorije Beckham) je pomogao da se malo prisjetimo i djevojaka i pjesama i iako su se vjerojatno svi pitali "zašto pobogu?" ne shvaćajući baš zašto ikome treba ujedinjenje Spice Girls, činjenica je da je vidjeti ih zajedno vratilo u neka lijepa prošla vremena. Okej, u vremena najgore mode i najužasnijih obrva koje je beauty povijest mogla profurati kao moderne, ali neka tinejdžerska bezbrižnost se nađe i u tim vremenima.

Što sve znamo o novom Spice Girls dokumentarcu? (фото 1)

Vjerojatno baš zbog toga stiže i novi Spice Girls projekt. Realno, toliko je vremena prošlo da je sasvim okej i oprostivo ako ste zaboravili njihove životne priče, međusobna podmetanja i generalno probleme tima, ali to ujedno znači i da je vrijeme za podsjećanje pa je britanski Kanal 4 otkrio svoje planove o snimanju dokumentarca "Girl Powered: The Spice Girls" o povijesti benda, koji bi trebao "ispričati kompletnu priču najprodavanijeg girl benda u povijesti" koristeći arhivske snimke i neke do sada neemitirane intervjue. Kako kažu redatelji ovo će biti pokušaj da se ispriča priča svih pojedinačno i njih kao benda te karijere koja im je promijenila sve. Počet će od samog formiranja i "porijekla" grupe, kako su se sastale sredinom 90-ih i pratit će njihovu dominaciju pop scenom kroz sve uspone, padove i nestanak sa scene do prošlogodišnje reunion turneje na kojoj su se pojavile sve članice osim Beckham. Još uvijek ostaje nepoznato je li Posh, ostajući vjerna svom nadimku, odlučila da su joj turneja i takvo pojavljivanje u javnosti sada ispod nivoa ili je točna priča broj dva da je ostale djevojke nisu ni pozvale da se pridruži turneji, ali nadamo se da će film možda i to rasvijetliti. To doduše ovisi dosta i od informacije koja još uvijek nije poznata, a ta je hoće li članice benda aktivno sudjelovati u dokumentarcu odnosno u njegovom snimanju i tumačenju događanja.

Što sve znamo o novom Spice Girls dokumentarcu? (фото 2)

Ono što je, pak, sigurno je da će se pored glavne linije o njihovoj karijeri, film u mnogome baviti i feminističkom perspektivom i zapravo fokusirati na njihovo nasljeđe iz perspektive pozicije žena u glazbi i feminizma 21. stoljeća. "Promatrat će se kako se suvremeni feminizam razvijao, kroz životne priče i događaje koji se tiču pet članica benda", stoji u službenoj izjavi.

Film će režirati Rob Coldstream i Clare Cameron, koji su nedavno režirali emotivni dokumentarac o životu zvijezde velikog brata, Jade Goody, a "Girl Powered: The Spice Girls" još uvijek nema točan datum premijere iako se očekuje da će biti u srpnju 2021. na točno 25 godina od objavljivanja pjesme "Wannabe".

Leave a comment

više