Traži

Svi žele pogledati baletnu predstavu \"Orašar\"!

Svi žele pogledati baletnu predstavu "Orašar"!

Danas su u prodaju puštene ulaznice


Fotografija: PR

Od ranoga jutra zgrada Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu okružena je publikom koja želi pogledati neku od narednih izvedbi baletne predstave "Orašar" u izvedbi Baleta HNK u Zagrebu...

"Orašar" Petra Iljiča Čajkovskog jedan je od najizvođenijih baleta na svijetu, a zagrebačkoj publici je neizostavan dio božićne i blagdanske čarolije. Naime, zagrebački je Balet tijekom svojega postojanja prikazao nekoliko odličnih premijernih uprizorenja Orašara, a posljednji put premijerno 2011. godine u koreografiji Dereka Deanea. Deane je kreirao ovu čarobnu baletnu priču potrudivši se odvesti publiku u snove i prikazati svijet različit od našega, slijedeći u tome težnju Čajkovskoga u dočaravanju fantastičnoga, čarobnoga, mitskoga i legendarnog.

U povodu ove nezapamćene potražnje ulaznica Intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, gospođa Dubravka Vrgoč istaknula je: "Današnji interes za predstavu "Orašar" dokazuje kako je kazalište u Hrvatskoj iznimno važno te kako se i u ovim vremenima, u kojima su neke vrijednosti marginalizirane, teatar uspijeva izboriti da bude u središtu interesa građana Zagreba."  Raspored predstava možete pronaći ovdje. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor