Search

Svi žele pogledati baletnu predstavu \"Orašar\"!

Svi žele pogledati baletnu predstavu "Orašar"!

Danas su u prodaju puštene ulaznice


Image: PR

Od ranoga jutra zgrada Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu okružena je publikom koja želi pogledati neku od narednih izvedbi baletne predstave "Orašar" u izvedbi Baleta HNK u Zagrebu...

"Orašar" Petra Iljiča Čajkovskog jedan je od najizvođenijih baleta na svijetu, a zagrebačkoj publici je neizostavan dio božićne i blagdanske čarolije. Naime, zagrebački je Balet tijekom svojega postojanja prikazao nekoliko odličnih premijernih uprizorenja Orašara, a posljednji put premijerno 2011. godine u koreografiji Dereka Deanea. Deane je kreirao ovu čarobnu baletnu priču potrudivši se odvesti publiku u snove i prikazati svijet različit od našega, slijedeći u tome težnju Čajkovskoga u dočaravanju fantastičnoga, čarobnoga, mitskoga i legendarnog.

Svi žele pogledati baletnu predstavu "Orašar"! (фото 1)

U povodu ove nezapamćene potražnje ulaznica Intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, gospođa Dubravka Vrgoč istaknula je: "Današnji interes za predstavu "Orašar" dokazuje kako je kazalište u Hrvatskoj iznimno važno te kako se i u ovim vremenima, u kojima su neke vrijednosti marginalizirane, teatar uspijeva izboriti da bude u središtu interesa građana Zagreba."  Raspored predstava možete pronaći ovdje. 

Svi žele pogledati baletnu predstavu "Orašar"! (фото 2)

Svi žele pogledati baletnu predstavu "Orašar"! (фото 3)

Svi žele pogledati baletnu predstavu "Orašar"! (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više