Search

Svjetlosne instalacije Deana Skire nagrađene u Londonu i Veneciji

Svjetlosne instalacije Deana Skire nagrađene u Londonu i Veneciji

Međunarodni uspjeh

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Facebook Skira architectural lighting design

Ovaj je mjesec bio itekako uspješan za majstora svjetlosnih instalacija Deana Skiru. Iz Londona i Venecije stigle su dvije važne nagrade za njegov rad...

Početkom mjeseca objavljeni su dobitnici Codega nagrade u Veneciji, gdje je podvodna svjetlosna instalacija "Meduze" proglašena najboljim LED proizvodom godine u međunarodnoj konkurenciji. "Meduze" Deana Skire postavljene su u uvali Čikat, na otoku Lošinju ispred hotela Bellevue i u vrlo kratkom roku postale prava turistička atrakcija. Raskošni stupovi iz kojih izlaze svjetleće linije postavljene su uz šetnicu prema hotelima, a hodajući prema moru nailazite na podvodne korijene sa svjetlećim klobucima na vrhu. Impresivan prizor čini 14 svjetlećih klobuka i 200 svjetlećih krakova.

Svjetlosne instalacije Deana Skire nagrađene u Londonu i Veneciji (фото 1)

Nedavno je iz Londona stigla svjetski poznata nagrada Blueprint koju dodjeljuje udruženje Design Courial i Blueprint časopis. U kategoriji Najboljeg inovativnog projekta Dean Skira je nagrađen za lampu Trick, a u konkurenciji je čak nadmašio i svjetski poznatu arhitekticu Zahu Hadid te jednog od najpoznatijih dizajnera svjetlosnih instalacija, Jasona Brugesa.

Svjetlosne instalacije Deana Skire nagrađene u Londonu i Veneciji (фото 2)

Svjetlosne instalacije Deana Skire nagrađene u Londonu i Veneciji (фото 3)

Svjetlosne instalacije Deana Skire nagrađene u Londonu i Veneciji (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više